dd33

Handicaps er i den grad blevet et tabubelagt emne, og det er det desværre stadig. Det er der imidlertid slet ikke nogen grund til, at det er. Det kan selvfølgelig godt være, at det i starten er en smule ubehageligt at snakke om sit eget eller andres handicap. I længden kan denne samtale dog være rigtig god at have. I hvert fald hvis du selv har et handicap, eller en du har kær lider under et handicap. Først og fremmest kan det være med til åbne emnet op, hvilket kan være rigtig rart, når man har et handicap. Det er nemlig slet ikke så svært at se, hvad folk tænker, som de selv tror. Så er det meget nemmere selv at bringe det på banen. Så er katten nemlig ude af sækken, og samtalen kan gå på noget mærkelig uden den mærkelige tabubelagte stemning.

Derudover kan en samtale om ens handicap også være med til at skabe forståelse for den situation, man står i. Det er trods alt de færreste, der har prøvet at have et handicap, og da slet ikke at stå i samme situation som dig. Der kan dog etableres en forståelse for dig og dit handicap gennem en samtale.

hund svømning

Køb velfærdsteknologi online

En måde at kunne leve og endda trives med sit handicap er derfor at tage samtalen så tidligt som muligt med dem, man holder af. En anden ting, som kan gøre livet med et handicap betragteligt nemmere, er teknologi. I dag findes der meget forskelligt såkaldt velfærdsteknologi, og der er virkelig lavet noget, der henvender sig til ethvert menneske og ethvert handicap. Fordi det er lidt af et nichemarked, er dog nok de færreste byer, der har en butik med velfærdsteknologi nede i gågaden

Det normale og det avancerede

Der findes også mere unikke stykker velfærdsteknologi. For eksempel findes der teknologi, der muliggør kommunikation med mentalt handicappede gennem berøring. Nogle gange kan man også have behov for en speciel version af en ellers helt normal ting. Det kan være et specielt toilet, der skal installeres på badeværelset eller bare nogle bedre køkkenredskaber. Et handicap behøver ikke at være en hæmsko med nutidens teknologi.

Eksempelvis giver teknologien mulighed for at ride udendørs uden at man bevæger sig ud ved hjælp af Ridetræning Care Rider. Så er man tidligere hestepige eller mand behøver man ikke blive begrænset selvom helbredet ikke tillader man kommer op på en hest.