dd33

Du kan godt mærke det i din krop, når du har lavet havearbejde. Du kan have gravet, slået græs klippet hæk, luget bede, beskåret buske, plantet træer og så videre. Det vil sige, at din krop er blevet arbejdet godt og grundigt igennem.

Du får dermed meget gratis motion, uden at du egentlig lægger mærke til det, fordi du har dit fokus på at trimme din have. Havearbejde er rigtig god motion.

Grave i haven

Motion, der kan mærkes

Når du har klippet hæk, luget ukrudt eller gravet dybe huller i haven i flere timer, så kan det bestemt mærkes i kroppen. Du kan være øm i hele skroget, ryggen værker, lænden er øm, armene dirrer og benene syrer til. Det taler jo sit meget tydelige sprog om, at du har brugt din krop mere, end du plejer. 

Når du laver alt det havearbejde, så får du brug din krop på en sund måde. Desuden får du en flottere have af det. Det er den perfekte måde at forene det praktiske med det hyggelige. Det er meget tilfredsstillende at lave havearbejde.

Klippe hæk

Havearbejde er effektiv motion

Arbejdet, du udfører, når du går og arbejder i haven, føles bare ikke som motion, for det er jo også hyggeligt at gå at ordne have. Når det grovere arbejde er overstået, så giver det dig en stor glæde. Haven bliver så flot, når den bliver trimmet og passet, og samtidig så holder du din krop i god form.

Mange af de bevægelser, du udfører, når du arbejder i haven, er nogle, som du nok kunne udføre, når du træner, men så får du jo ikke ordnet din have imens.

Ud over de forskellige gymnastiske øvelser får du også en masse dejlig frisk luft og god kontakt med naturen, når du laver det forskellige havearbejde. Det skal du heller ikke undervurdere. Der er mange sidegevinster ved at arbejde i haven. En af dem er, at du ikke behøver at tage til træning den dag, hvor du har knoklet igennem i din have.

Har du ikke selv en have, så brug dine forældres eller dine venners.