dd33

Ligegyldigt om du nybegynder, der skal have sit første jagttøj, eller en erfaren jæger, der vil opgradere, kan du få brugbare tips her. Vi har samlet de fire bedste tips til dig, der skal købe nyt jagttøj.

Den rette påklædning er ikke blot vigtig for din komfort, den er også essentiel for din sikkerhed og din succesrate, når du er afsted på jagt. Bliv klogere her, og se masser af jagttøj online hos Friluft.dk.

#1 Camouflage er stadig det vigtigste element

Hvis du tager jagt seriøst, bør du altid gå efter camouflagetøj. Det meste jagttøj er camoufleret – og det er ikke (kun) fordi, det ser sejt ud. Jagttøj i camouflage-design kan nemlig være effektivt, hvis du ikke vil opdages af dit bytte.

Der er dog en ting, du skal være opmærksom på. I lang tid har det været sådan, at camouflagetøj blev designet og testet ud fra en ide om, at hvis andre mennesker ikke kan se jægeren, så kan dyrene nok heller ikke. Det er dog ikke altid sandt.

Dyr og mennesker opfatter visuelle elementer forskelligt – det samme gælder for forskellige dyrearter. Af den grund kan du overveje at vælge camouflagetøj, der er designet specifikt til den type jagt, du praktiserer mest.

#2 Varmt jagttøj er et must

Når du har fundet den rette type camouflage, kan du begynde at kigge på komfort og varme. Det er vigtigt, at du vælger varmt jagttøj, så du kan holde dig varm og tør, selv på lange og våde dage i skoven. Herudover kan det være en fordel, hvis du sammensætter dit jagttøj, så du kan regulere lagene. På den måde vil du altid have en passende temperatur, selv i omskifteligt vejr.

#3 Vælg jagttøj fra anerkendte brands

Det tredje tip lyder på, at du bør vælge jagttøj fra anerkendte brands. Jagttøj er en sand videnskab – og det er ikke alle brands, der har læst ordentligt på lektien. Af den grund kan du med fordel prioritere mærket over prisen – for prisen er ofte lidt højere, når du køber hos anerkendte brands. Til gengæld vil du opleve en højere komfort og formentligt også et bedre udbytte.

#4 Komfort fra top til tå

Jagttøj kan ikke reduceres til en varm camouflagejakke. Når du sammensætter dit jagtsæt, skal du tænke komfort og varme ind fra top til tå. Start med at finde nogle behagelige sokker og nogle gode jagtstøvler – så er du allerede nået rigtig langt, og du vil have det rette udgangspunkt for en komfortabel dag i skoven.
Herudover bør du overveje, om du også vil investere i hue, handsker og eventuelt en halsedisse, så du kan tage på jagt hele året rundt.