dd33

Vi ved alle at motion er en del af en god og sund livsstil. Det gælder også, når det kommer til børn. Det kan nogen gange være svære at få børn til at dyrke motion. Dog er der flere måder, hvorpå man kan få børnene til at dyrke en masse motion, og samtidig synes det er sjovt. Få noget inspiration her til hvordan du bedst muligt kan få dit barn til at dyrke mere motion. 

Drenge der spiller fodbold

Lav motion sammen som familie 

En måde, der kan være med til at inspirere børn til at dyrke mere motion på, er, at gøre det sammen som familie. Det vil få børnene til at dyrke motion mere, hvis de samtidig for lov til at tilbringe kvalitetstid sammen som familie. Det kan være alt fra en løbetur sammen, til en cykeltur. Det behøves ikke at være stort, men så længe man gøre det sammen. Det er samtidig også en rigtig god måde at lave noget sammen som familie. 

Find en sport der er sjov 

Der er forskelligt fra barn til barn, hvilken sport de finder sjov. Der findes rigtig mange sportsgrene, og der er derfor rig mulighed for at prøve en masse forskelligt. Du kan med fordel give dit barn en smagsprøve på forskellige sportsgrene, og på den måde finde den der passer bedst. På den måde for dit barn lov til at finde en sport, som de synes er rigtig sjov, og som passer til dem. Tænk også gerne ud af boksen, og find måske en sport som ikke alle dyrker. Derudover kan det også være en god ide og se, hvad alle vennerne dyrker. 

Barn

Hvorfor skal man dyrke motion 

Der er mange grunde til, hvorfor man skal dyrke motion. Motion påvirker både vores krop og vores sind. For børn er det rigtig vigtigt, at de får en god søvn. Motion vil gøre det nemmere for dem at komme under deres sengetøj, og få en god nats søvn. Derudover vil de også opleve mere energi, samt være mere glad i hverdagen. Det kan nemt siges der er mange gode grunde til, hvorfor man skal dyrke motion hver dag.