dd33

”Det skal løbes væk”. Denne sætning har du nok hørt rigtig mange gange – og du har måske også selv brugt den flere gange. Det har nok været i forbindelse med, at nogen har beklaget sig over smerter her eller der. Og der er faktisk noget om snakken. Mange smerter kan trænes væk. 

Der er dog nogle, der ikke ændrer sig, selv om du træner nok så flittigt. Det kan for eksempel være smerter, der er forårsaget af, at du skærer tænder. 

Fitness

Hvorfor skærer man tænder?

Nogle mennesker skærer tænder, når de sover. Det er ikke noget, man gør bevidst. Det foregår ved, at man fører tænderne fra side til side, mens man bider hårdt sammen. Det kan have nogle konsekvenser at gøre sådan, og det er en pine at høre på for den, man sover sammen med. 

Det er dog ret enkelt at blive forhindret i at skære tænder. Du skal bare sove med en god bideskinne på tænderne i overmunden, så kan du ikke komme til at skære tænder.

Hovedpine

Det er vel ikke så farligt at skære tænder?

Det er måske ikke ligefrem farligt at skære tænder, men det kan have nogle mere vidtrækkende konsekvenser, end du måske lige tænker på. Du kan få slidt dine tænder uhensigtsmæssigt, og du kan få spændingshovedpine og andre former for spændinger, der kan brede sig til det meste af kroppen.

Det kan betyde, at du kan have svært ved at klare hverdagens mange krav. Det kan for eksempel være uoverkommeligt at passe din træning. 

Når det er så super nemt at forhindre, at du skærer tænder, og du kan kurere en masse gener ved at bruge en bideskinne, så kan det virke som en lille, billig og nem mirakelkur.