dd33

Den britiske atletikstjerne, Mo Farah, er blevet anklaget af en af sine største konkurrenter for at afpresse hotelejeren og overfalde et ægtepar i et fitnesscenter.

Han har vundet OL-medaljer på stribe og er indehaver af den britiske rekord på 10.000 meter løb. Nu er han i dyb intern strid med en af sine største løbskonkurrenter efter et hotelbesøg.

Gebrselassie, der også er blandt verdenshistoriens bedste løbere, ejer nemlig et hotel, hvor 36-årige Farah ifølge ham selv, blev berøvet flere telefoner og et ur til en værdi af over 30.000 kroner. Farah har beskyldt Gebrselassie for ikke at gøre noget ved sagen, efter anmeldelsen af tyveriet, men nu tager konkurrenten til genmæle.

Gebrselassie udtalte onsdag, ifølge Straits Times, at: ”Vi har modtaget flere henvendelser omkring dårlig opførsel fra Farahs side under hans ophold på hotellet, hvilket ikke er forventet af en person af hans kaliber. Farah er blevet meldt til politiet for at angribe et ægtepar i hotellets fitnesscenter, men efter lidt mægling frem og tilbage, er sagen blev droppet.”

Ifølge hotelejeren forlod Farah desuden hotellet uden at betale din hotelregning, der lød på over 15.000 kroner. Alle anklagerne afvises dog af Mo Farah. I forhold til Farahs udtalelser om, at Gebrselassie skulle have ignoreret telefonopkald, da Farah ville anmelde tyveriet, siger Gebrselassie, at det ikke passer, og at tyveriet blev anmeldt til politiet med det samme, samt at fem ansatte blev tilbageholdt i tre dage, for at få udredt trådene. Ifølge Gebrselassie har han forholdt sig stille i sagen, for at beskytte Farah, men tilføjer: ”Selvom vi har gjort alt dette for ham, så var takken blot en kort tekstbesked, som jeg opfatter som en blanding af afpresning og beskyldninger.” udtalte han, ifølge The Straits Times.

En talsmand for Farah har afvist alle anklager, og påstår at Gebrselassie blot prøver at dække over den manglende respons i forbindelse med tyveriet.

Gebrselassie har videregivet sagen til sine advokater, så det sidste ord er ikke sagt i denne sag.

De to løbskombattanter har hver især leveret store præstationer på løbebanen.

Mo Farah vandt OL guld på 5000 meter og 10.000 meter i 2012, mens han tog førstepladsen i 10.000 meter ved OL i 2016.

Haile Gebrselassie er tidligere indehaver af verdensrekorden på maratondistancen og bliver af mange betragtet som en af de bedste langdistanceløbere nogensinde.