dd33

Det kan være ret håbløst at køre i bil i byerne, og at finde en parkeringsplads kan være nærmest umuligt. Derfor er det mere optimalt at bruge en cykel som transportmiddel inde i byen. Det er det også, når du tænker på motion. At cykle til og fra arbejde, børnehentning, indkøb og så videre giver så at sige gratis motion.

Og så kan det oven i købet være mindst lige så hurtigt at komme omkring på en cykel, som det er i en bil. 

At cykle til arbejde

Cykling til og fra arbejde

Selv om du måske bor et godt stykke uden for byen, så kan det stadig betale sig for dig at transportere dig på en cykel. Især hvis du har en el-cykel. På den kan du slå motoren til og fra, sådan at du stadig får noget motion, mens du cykler.

Bor du lidt for langt væk fra din arbejdsplads, så kan du parkere tæt ved byen og cykle det sidste stykke til og fra arbejdspladsen. Det er i hvert fald bedre end ingenting motionsmæssigt, og så er det så meget lettere for dig at komme helt ind til dit arbejde og finde en parkeringsplads.

Danskerne elsker at cykle

Som nation ligger vi stadig i toppen, når det gælder antallet af cyklister. Det skulle vi meget gerne stadig gøre fremover. Vi skal cykle mere skriver finans.dk– det er nemlig godt både for miljøet og for folkesundheden.

Det er sundere at cykle end at køre i bil, tog eller bus. Desuden bør vi reducere antallet af biler i byerne af hensyn til miljøet. Hvis vi samlet set cykler mere, så kan vi slå to fluer med ét smæk.

Vi skulle også gerne i fremtiden være et af verdens førende cykelnationer. Det kan du være med til at sørge for ved at bruge cyklen som det praktiske transportmiddel, det er. 

Cyklende børn

At cykle er den gode vane

Hvis du er vokset op med at cykle til og fra skole, fritidsinteresser og kammerater, så ligger det dybt i dig som den måde, du transporterer dig på. Er du vokset op med at blive transporteret i en bil eller en bus, så ligger det måske ikke så naturligt i dig at cykle til og fra alting.

Sådan en vane kan heldigvis godt ændres. Det betyder, at du sagtens kan begynde at bruge en cykel, når du skal fra A til B. Det kan også sagtens lade sig gøre, hvis I er en børnefamilie. Dels kan I bruge ladcykler, mens børnene er for små til at cykle selv, og dels kan børnene ret tidligt lære at cykle. Det gælder om at give de gode cyklevaner videre til børnene. 

Især hvis I bor i byen, så er det faktisk både hurtigere og mere praktisk at køre på cykel frem for i bil. Og så bliver den næste generation også cykelmennesker. Det er en god investering både for den enkelte og for miljøet.