dd33

At få tilstrækkeligt søvn burde være en menneskeret. For kvaliteten på vores nattesøvn er nemlig på afgørende punkter med til at vi kan forblive sunde og raske. Faktisk kan man uden de store problemer hævde, at din nattesøvn er mindst ligeså vigtig som kost og motion. 

Desværre er den moderne livsstil ikke synderlig rettet imod at give dig nok søvn. Vi arbejder ofte for meget, spiser for dårligt og falder i søvn med laptoppen i skødet. Det er derfor endnu mere vigtigt, at vi giver vores nattesøvn den høje prioritet den fortjener. 

Se bare et lille udpluk af de mange fordele du får med en god nattesøvn.

Din koncentration og præstationsevne forbedres

Hvis du sover godt, så vil du også i langt højere grad føle dig på toppen om dagen. Mange undersøgelser viser nemlig at god søvn er lig med:

  • Bedre koncentration
  • Bedre præstationsevne
  • Bedre kognitive evner

Din krop fungerer bedre

Hvis du sover godt, så vil din krop helt naturligt også fungere bedre. Faktisk viser visse undersøgelser, at der er en forbindelse mellem vores nattesøvn og kroppens evne til at forbrænde kalorier. Hvis man sover dårligt, så er der nemlig meget der kunne tyde på, at vores krops evne til at forbrænde kalorier grundlæggende forstyrres, idet hele vores hormonbalance ender med at blive forstyrret. Så det er med at få de 7-9 timers søvn, der anbefales af eksperterne.

Bedre søvn er lig med mindre risiko for hjertekarsygdomme

En af de væsentligste årsager til mange hjertekarsygdomme er som bekendt et for højt blodtryk. Men var du egentlig klar over, at for lidt eller dårlig søvn forhindrer din krop i at regulere blodtrykket? Det er derfor endnu mere presserende, at du sørger for at få sovet ordentligt om natten.

Du skærer tænder

Måske sover du dine 7-9 timer og tror du har dit på det tørre. Ikke desto mindre er det ikke usandsynligt, at din søvnkvalitet alligevel er for ringe. Hvis du f.eks. snorker eller skærer tænder om natten, så vil dette faktisk gå hen og påvirke din søvn i en særdeles negativ retning. 

Lige præcis i forbindelse med at skære tænder eller snorke, så findes der gudskelov noget man selv kan gøre ved problemet. En bideskinne kan nemlig være med til helt at eliminere dette problem. Find bideskinner her, og opdag desuden nogle af de mange fordele ved at komme en skinne i munden om natten. 

Vores søvn er jo netop kroppens mulighed for at reparere sig selv, så du må endelig ikke forhindre den i at gøre sit arbejde bare fordi du sover for ringe.

 

Prøv også en snorkeskinne, til dig selv eller din partner, hvis I holdt vågne om natten pga. dette. Der kan findes kvalitets snorkeskinner på Znore.dk.