dd33

Raheem Sterling måtte tage til takke med andenpladsen i kampen om at blive årets spiller, der for første gang siden 2012 gik til en hollænder.

Mens Arsenals Vivianne Miedema modtog titlen som årets kvindelige fodboldspiller i England, kunne landsmanden Virgil van Dijk lade sig hylde som den bedste spiller blandt mændene. PFA Player of the Year er en pris, der afgøres og vælges af Professional Footballers Association, hvilket vil sige, at det er spillerne selv, der stemmer.

27-årige van Dijk skrev under med Liverpool midtvejs i sæsonen 17/18 efter et treårigt ophold hos Premier League-konkurrenten Southampton. Siden har han bevist sit værd gennem adskillige fremragende forsvarspræstationer krydret med enkelte scoringer, og han beskrives af mange som den direkte årsag til Liverpools nuværende succes. Holdet indtager andenpladsen i Premier League, og er eneste titeludfordrer til Manchester City.

Hollænderen var med til at føre Liverpool til Champions League-finalen sidste år, og i denne sæson har han blot fortsat sit stabile spil, der har været en stærkt medvirkende årsag til holdets 20 cleen sheets. Midterforsvareren har spillet samtlige minutter i Premier League bortset fra 35 minutter i denne sæson. Han har bidraget med fem mål og to assists, og så har han kun modtaget et enkelt kort i sæsonen, på trods af hans placering i de bagerste gelleder.

fodbold

– Det er utroligt. Jeg er virkelig stolt. At forsvare er ligeså vigtigt som at angribe. Vi har Trent Alexander-Arnold og Andrew Robertson, som også har gjort det fantastisk gennem hele sæsonen, så alle kan tage kredit af denne titel, sagde van Dijk i forbindelse med awardshowet ifølge The Independent.

Han er den første forsvarsspiller til at vinde titlen siden Chelsea-kaptajnen, John Terry, gjorde det tilbage i sæsonen 2004/2005. Han vandt titlen foran holdkammeraterne Sadio Mane og Mohamed Salah samt konkurrenterne Sergio Aguero, Bernardo Silva og Raheem Sterling.

Netop Sterling fik dog et plaster på såret, da han modtog titlen som årets unge spiller. Han har scoret 17 mål og lavet 10 assists for Manchester City i denne sæson, mens han på landsholdet blandt andet har strålet med et hattrick i en 5-0 sejr over Tjekkiet.

Prisen er blevet uddelt siden sæsonen 1973/1974, hvor Leeds Uniteds Norman Hunter vandt.