dd33

Alder er en sindstilstand – men det er ikke altid, kroppen er helt enig. Træning er en fantastisk måde at holde kroppen på samme alder som sindet, men indimellem kræver det lidt ekstra hjælp.

Her kan du læse om dine muligheder, så du kan komme godt og sikkert fra start. Uanset hvad du har brug for, er der hjælp at finde. Læs med her og bliv klogere.

piller

Kosttilskud

Nogle gange kan noget så simpelt som et kosttilskud være nok til at give dig det boost, du har brug for. Hvad end du mangler D- eller C-vitaminer, mineraler eller noget helt fjerde, så kan du finde et produkt.

På sider som Wellvita er der et bredt udvalg af muligheder. Det er altid en god idé at konsultere din læge, træner eller dit apotek, før du køber det, du har brug for. Kosttilskud og vitaminpiller er ikke nødvendigvis noget, du har brug for, men det kan stadig være en hjælp og et helt ufarligt boost.

Personlig træner eller fysioterapeut

En personlig træner er specialiseret i at hjælp dig, og det kan være en rigtig fin måde at komme i gang. To eller tre sessions kan give dig en rutine og en form, du kan bygge videre på, og har du lyst til det, kan du gøre det til et fast arrangement.

Du kan også vælge at begynde på holdtræning, og har du tidligere haft problemer i forbindelse med træning eller eventuelle skader, kan du også få hjælp fra din fysioterapeut.

Du kan sagtens træne på egen hånd og få hjælp ved siden af. Ingen siger, du skal vælge det ene eller det andet – og du kan sagtens få fremskridt ved kombinere dem.

mad

Livsstil og kost

Din livsstil og din kost spiller ind, når det kommer til din træning. Hvis du ryger og drikker hver eneste dag, vil du automatisk få sværere ved at komme godt i gang med at træne.

Det bedste ville være at arbejde med at fjerne de usunde vaner helt, men alternativt kan du starte med bare at skære ned for dem. Erstat dem med noget, der er, hvis ikke sundt, så sundere, og arbejd dig frem.

Se også gerne på din kost. Du behøver ikke skære slik, sodavand, alkohol og kage helt fra, men moderer det og husk grøntsager og proteiner. Det er aldrig for sent at begynde på en varieret kost, og det vil kun gavne dig videre frem.