dd33

Når du står i en midlertidig pengeknibe har du to muligheder: enten du gennemfører en kartoffelkur, eller du tager et lån. Kartoffelkuren har visse fordele. Den vil nedbringe dit forbrug og få dine penge til at række længere. Det kan endda blive til en ændring i din livsstil. 

Spørgsmålet er, om det er det du ønsker. Den anden mulighed er at tage et hurtigt lån, som en bro over afgrunden. Et quicklån kan være en god løsning, når dit pengeproblem kun er midlertidigt. 

Hvis du er i økonomisk knibe fordi dine udgifter generelt er større end dine indtægter, uden udsigt til at indtægterne vil vokse, så er et lån økonomisk harakiri. Så er det smartere med en kartoffelkur. 

Der er heller intet til hinder for at kombinere disse to tiltag.

kartoffel balancerer mønter

En investering er en god grund for et quicklån

Der findes gode og mindre gode grunde for at tage et forbrugslån. Quicklån ligesom alle andre private forbrugslån er som regel noget dyrere end banklån. Her gælder det om at være smart og shoppe lidt rundt efter det billigste quicklån. Det bedste quicklån er altid det, der er mest skræddersyet til dine behov og muligheder. 

Ingen spørger hvad du vil bruge pengene til når du tegner et quicklån. Men du bør måske stille nogle spørgsmål til dig selv. Hvad er formålet med det forbrugslån du tænker over? Har du råd til de månedlige rater? Quicklån kan du få meget hurtige. Men de skal også betales relativ hurtigt tilbage. 

En god grund for at vælge et quicklån er når du vil investere i din fremtid. 

Nogle eksempler for gode investeringer

Her snakker vi ikke om aktieinvestering, fordi det er nok ikke den smarteste måde at bruge et quicklån på. Men når du investerer i din fremtid på andre måder, kan det godt give mening.

Fx når du køber fitnessudstyr. At træne bedre og mere regelmæssigt er en god investering i dit helbred og din livskvalitet. Motion er den mest effektive faktor til forbedring og vedligeholdelse af dit helbred. 

En anden god investering er en renovering af din bolig. Ikke de helt store renoveringer som nyt tag eller en komplet tilbygning. Men mindre ombygninger og forbedringer, som også kaldes for miniinvesteringer.

rum til renovering

3 klassiske miniinvesteringer til din bolig

 

  • Energioptimering 

 

Når du effektiviserer energiforbruget af din bolig kan du hurtigt mærke det på dine faste udgifter til varme, vand og el. Derudover gør du også hele samfundet og hele verden en tjeneste. Med energioptimering af din bolig kan du lande et ægte hattrick: Godt for dine faste udgifter, godt for klimaet, og godt for salgsværdien af din ejendom. 

 

  • Forskønnelse

 

Hvis dit hus er gammel og virker slidt skal du måske gøre noget ved det. Det vil give dig selv en bedre livskvalitet, simpelthen fordi du bliver gladere af at bo i et smukkere hus. En forskønnelse betyder også en værdistigning af din bolig. Det behøver ikke engang være store ting. Nye låg til køkkenskabene, lidt maling hist og her, at slibe gulv og bordplader, kan gøre en stor forskel.

 

  • Tilbygninger

 

Bor du i et område med høje kvadratmeterpriser, kan et par ekstra kvadratmeter godt betale sig. Fx hvis du har uudnyttede rum. Eller en kælder der kan gøres brugelig ved at få den tørlagt.