dd33

Gin er gennem de seneste år steget i popularitet og det er ikke kun på barer, cafeer eller restauranter at efterspørgslen af de lækre drinks er vokset skyhøje – det er også rykket ind i hjemmene. Gin Hass egner sig nemlig ganske perfekt til alle slags aftener, både de lune og lange sommeraftener på terrassen, samt de hyggelige og kolde efterårs- og vinteraftener i sofaen. Desuden lyder en lækker, iskold og forfriskende drink til at byde foråret velkommen vel heller ikke så ringe endda. Men hertil lurer et væsentligt spørgsmål: hvilken gin er bedst til gin hass? 

mærk øjeblikket og glæden med vennerne

Lad dine smagsløg guide dig

Der findes mange typer gin, og hvilken, der vurderes som værende bedst, er egentligt op til smag og behag hos den enkelte. Dog understreger eksperter, at det ikke er helt uden grund, at de gængse klassikere er til at spotte på hylderne i de fleste markeder. Her er der blandt andet tale om navne så som:

 

  • Hendricks 
  • Bombay
  • Tanqueray 
  • Gordons
  • Beefeater

Disse er desuden i forskellige prislege, så der er lidt, alle kan være med på. De fleste gin-entusiaster vil desuden mene, at gin er bedst, hvis den forbliver simpel – ligesom de gamle kendiger. Med den rette mangosirup, kan du dog med fordel bevæge dig ud i at prøvesmage de forskellige navne, og på den måde finde netop din favorit.

lækre gin hass drinks

Det åbne spørgsmål

Som det gerne skulle fremgå nu, er der altså ikke umiddelbart noget direkte svar på, hvilken gin, der egner sig bedst til den klassiske gin hass. Skåret helt ind til benet handler det om, hvad dine smagsløg helt specifikt fortæller dig. Dog peger gin-eksperterne på, at hvis man ønsker den korrekte smagsoplevelse ved en gin hass, hvortil mangosirupen altså skal kunne komme til sin ret, skal ginen ikke være for avanceret og have for mange andre smage. Med andre ord, bør du sigte efter en af klassikerne, hvis du spørger de erfarne. Desuden vil en ekstra lækker, måske prismæssigt mere peberet gin, resultere i, at du kan skære ned på siruppen. Så hvor du investerer i ginen, sparer du i siruppen, uden at spare på kvaliteten!