dd33

Har du brug for at komme i form? Skal det være nemt og fleksibelt? Så overvej at købe en crosstrainer til hjemmet. Med en crosstrainer kan du til enhver tid træne i kort eller længere tid derhjemme, når det passer dig. Du kan gøre træningen sjovere ved at placere crosstraineren foran dit tv, så du kan få underholdning, mens du træner. Eller sæt noget godt musik på og skru op, så det kan hjælpe dig med at holde rytmen på crosstraineren. 

håndvægte

En yogamåtte kan få dig nemt i gang

Der findes også andre gode måder at komme i form derhjemme. Med en yogamåtte kan du komme hurtigt og nemt i gang. En yogamåtte er altid god at have, både til at dyrke yoga på, men også til andre øvelser, du kan foretage dig på gulvet. Der findes et stort udvalg af yogamåtter, så det er godt at kende sit behov for at vælge den yogamåtte, der passer. Laver du for eksempel siddende øvelser, er det godt med en tyk måtte, som du kan sidde behageligt på. Laver du derimod mest stående øvelser, kan det være en fordel med en tynd måtte, så du står mere stabilt uden at miste balancen. 

Kom i form med konditionstræning og strækøvelser

En crosstrainer er effektiv både for styrke og kondition. Du får styrket både arme og ben, mens du træner på crosstraineren, og samtidig forbrænder du fedt på kroppen. Derudover er crosstrainer motion skånsomt for kroppen, da bevægelserne er glidende og uden hårde stød. Du kan starte ud langsomt og sætte tempo og distance op, efterhånden som du får bedre kondition. I kombination med efterfølgende strækøvelser på en yogamåtte, kan du få gennemarbejdet hele kroppen og alle muskelgrupper. Du kan samtidig få slappet af og arbejde med din smidighed og dit psykiske helbred ved at lave strækøvelser på yogamåtten. 

Sjov motion når og hvor det passer dig

Med nem adgang til konditionstræning på en crosstrainer i hjemmet kan du vælge at lægge din træning, når det passer dig. Det kan være alt fra 5-10 minutter til 1 time eller mere, du planlægger din træning på forskellige tider af døgnet. Det kan være en del af din morgenrutine, at du starter dagen med en kort tur på crosstraineren efterfulgt at lidt strækøvelser. Eller længere træningsseancer nogle gange om ugen. Du kan træne lige, når du føler dig motiveret for det. Med en yogamåtte kan du også træne, hvor det passer dig. Der findes flere forskellige yogamåtter, som ikke fylder alverden, og som du nemt kan rulle eller folde sammen og tage med dig. 

Sjov motion

Find det rette udstyr og kom godt i gang

Der findes mange forskellige muligheder for crosstrainere, og der kan være stor forskel på, om du er nybegynder eller allerede er i god form. For eksempel skal du overveje, om du ønsker en brugervenlig model med få funktioner, eller om du er til en professionel model med mulighed for brug af forskellige programmer og apps.