dd33

Frisk luft og motion burde være en del af alles hverdag. Dog kan det være en smule uoverskueligt, hvis du føler, du mangler overskud. Motion behøver ikke at være kedeligt og drænene. Det kan være en dejlig og forfriskende del af din hverdag, hvis bare du finder den rette motion for dig. Du behøver ikke nødvendigvis at tage i et motionscenter. Brug naturen omkring dig og dyrk motion i din hverdag.  

Pige_i_kajak

Tag på en vandretur 

En vandretur kan forgå over flere dage, og det føles ikke som den normale tur i motionscenteret. Ved at inkorporere en vandretur ind i dit liv en gang i mellem har du mulighed for at opleve naturen mens, du får noget motion. Du kan planlægge destinationen for din tur og komme ud og se nye og spændende steder. En vandretur kræver dog det rette udstyr. For eksempel en vandretaske og eventuelt en sovepose, hvis din vandretur varer over flere dage. Læs mere her og find det rette udstyr til dit behov så du kan få en optimal vandretur. 

Du kan vandre alene eller med din familie eller venner. Det er op til dig. Sæt dig et mål og få nogle kilometre på kontoen. 

Motion på og i vandet 

Hvis du bor i et område, hvor du har søer eller hav til rådighed, kan du med fordel gøre brug af disse naturlige faciliteter. Du kan tage ud og svømme. Dette kan være en fredelig måde at motionere på, da menneskemængden ofte ikke er lige så stor som i en svømmehal. 

Derudover kan du sejle i en robåd, kano, kajak og andre former for både som en del af din motion. Dette kan være nærmest meditativt, da du har mulighed for at slippe dine tanker ude på vandet. Dog kan det være hårdt at ro og sejle, hvilket giver dig mulighed for god motion.  

Løbetur_i_skoven

Løb eller gå en bestemt rute 

I stedet for at gå eller løbe en meningsløs rute som du finder på efterhånden, kan du følge en rute bestemt i forvejen. Dette kan eksempelvis være rundt om en sø eller lignende. På den måde har du et mål at gå efter. Yderligere sørger du for at gå din ønskede mængde af kilometre. Derudover kan du i løbet af din gåtur lave nogle styrkeøvelser for at optimere din motion. Dette kan være en sjov form for motion at dyrke sammen med en ven eller et familiemedlem. Snakken kan gå løs, og du kan få motion.