dd33

Der er flere danskere, som snupper en eller flere ugentlige ture i træningscenteret. Der er også flere end nogensinde før, som træner derhjemme, løber eller cykler. Danskerne er helt kort i bedre form end nogensinde før. Desværre er der også rigtig mange, der træner forkert, eller træner mindre end optimalt både når det kommer til holdning, men også, når det kommer til de øvelser de udfører. Træner du også, men vil du gerne træne og være sikker på, at du får gjort det korrekt, så læs med her og få gode tips til, hvordan du kan træne klogere og undgå skader og overbelastninger eller manglende resultater.

Personlig træner

Det koster lidt, hvis du vil have en personlig træner, men du kan vælge mellem forskellige niveauer der kan passe til din økonomi. Det betyder, at du blandt andet kan vælge mellem:

  • Et skræddersyet program du kan følge når du bevæger dig rundt i centeret
  • Et program, der løbende opdateres og gennemgang af øvelserne med en træner
  • Timer med en træner, som støtter og følger dig rundt i centeret og hjælper dig

Alt efter, hvor meget du ønsker at investere i din træning, kan du vælge den model, der passer bedst til dine ønsker og din økonomi. Fordelen er, at du får hjælp til at finde de rette øvelser, som kan hjælpe dig mod det resultat du ønsker samtidig med at du bliver guidet i at udføre øvelserne, så de bliver udført korrekt.

Træningsbuddy

Når du træner alene, er det let at give op eller måske hoppe over, hvor gærdet er lavest. Træner du i stedet med en kammerat kan der hurtigt gå konkurrence i den eller en aftale mellem jer, der sørger for at I støtter og opmuntrer hinanden, når I er i centeret og har det skægt sammen på andre tidspunkter.

Det er ikke alle for hvem en kammerat er den optimale buddy at have med i centeret, fordi der let bliver for meget snak og for lidt træning og så er det bedre at lade være. Vil du gerne bruge en træningsbuddy til at fremme din træning skal det være en, som kan støtte dig og sørge for at du presser dig selv endnu hårdere hver gang I mødes.  Du kan vælge en partner med samme rutiner og mønstre som dig og du vil hurtigt mærke, hvordan din form bliver bedre og dit incitament til at hårdere stiger.

Læs dig stærk med brugte bøger

En anden løsning er at læse dig klogere på træning. Er du endnu ikke sikker på, hvilken form for træning, der er rigtig for dig og, hvilken tilgang du ønsker at tage, så er nye bøger et dyrt alternativ. I stedet finder du rigtig mange spændende og videnskabelige brugte bøger både på nettet og i fysiske butikker. Med brugte bøger får du muligheden for at snuse til de forskellige emner og tilgange, uden at du behøver at betale flere hundrede kroner. Ofte finder du rigtig mange brugte bøger om emner som kost og træning, fordi folk – netop som dig – snuser til et emne og enten beslutter, at det ikke er noget for dem eller lærer alt, hvad de kan fra bogen og sælger den videre.

bøger

Hvad enten du vælger en personlig træner, en træningsbuddy eller kaster dig over det kæmpe marked af brugte bøger indenfor emnet, så er der rig mulighed for at blive bedre, stærkere og klogere på din egen krop. Det handler bare om at finde den tilgang, der passer bedst til dig.  God træning!