dd33

Sundhed og motion er meget andet end bare holdsport og løbeture med sved på panden og ildelugtende træningstøj i vasketøjskurven. En sund livsstil med god mad og masser af bevægelse giver langt mere end et par timers fodbold i weekenden, selv om det så absolut heller ikke er en dårlig idé. Det gode er, at det er nemt at lave god mad, og mindst lige så nemt at få bevæget kroppen, selv i en travl hverdag. Du kan nemlig sagtens nå det hele hjemmefra, uden at bruge mange timer på det.

De gode vaner starter derhjemme

Der er flere måder at starte på den sunde madlavning. Du kan selv læse op, tage kurser i sund madlavning, eller endda bestille måltidskasser online med sund, nem og hurtig mad, der leveres lige til døren, hvis tiden er lidt knap. I en tid, hvor der er mere og mere fokus på den grønne omstilling, er det også en fantastisk mulighed for at sætte sig mere ind i, hvordan vi kan spise mere klimavenligt. Økologiske grøntsager og mindre kød er for eksempel en rigtig god start.

Du kan også hjælpe dig selv på vej, ved at indrette dit hjem med tanke på din egen sundhed. Et godt indeklima er utrolig vigtigt for både dit fysiske og psykiske velvære. Vi har alle brug for masser af naturligt lys og masser af frisk luft i løbet af dagen, for ikke at blive utilpasse og syge. Åben vinduerne og luft ud mindst et par gange om dagen for at få det bedste klima. Sørg for at få installeret god belysning til de mørke timer, og hold dit hjem rent og ryddeligt. Pak dit ekstra rod væk i kurve eller opbevaringsbokse og skab mere plads og mere ro omkring dig. Det mindsker stressniveauet og gør det samtidig meget nemmere, at gøre rent.

Yoga eller pilates skaber fysisk velvære

Selv hvis du ikke er vild med sport, træning eller den daglige cykeltur, har din krop stadig brug for at være i daglig bevægelse. Får du ikke bevæget dig nok, bliver din krop efterhånden så svag, at du vil føle dig træt og utilpas, selv når du har sovet og uanset hvor godt du spiser, og hvor godt du har indrettet dit hjem. Fysisk velvære hænger urokkeligt sammen med vores mentale og emotionelle velvære, så der er ingen vej udenom.

En fantastisk løsning er yoga eller pilates. Efter en smule instruktion kan du selv træne hjemmefra og det er ikke kun nemt, det er faktisk også afslappende. Yoga og pilates fokuserer nemlig ikke på, at få pulsen op, men på at skabe styrke og smidighed i kroppen. Det giver en skøn følelse af velvære, og mere overskud til at komme ud og i gang med simpel træning, for eksempel i form af en god gåtur. Mere skal der ikke til for at leve sundere og føle sig meget bedre tilpas hver eneste dag, så det er helt bestemt værd at omstille sig den lille smule.