dd33

Rigtig mange mennesker elsker at komme ud i verden for at dyrke noget motion, og det er der flere gode grunde til. Nogle gør det, da de ikke kan lade vær med at have lysten til at få noget sved på panden, mens andre gør det mere for det sociale. 

Uanset hvad er det rigtig godt at komme ud at bevæge sig, men man skal også bare huske på, at det ikke skal blive for meget. Man skal nemlig også have tid til at slappe af, eller at restituere som man kalder det. Hvis du ikke helt er klar over, hvad begrebet restitution dækker over, kan du læse mere her for at finde ud af det. 

rolig

Nyd de rolige øjeblikke

De fleste mennesker, der har prøvet at dyrke motion, har oplevet den fantastiske følelse, det er at komme hjem efter en hård omgang fitness eller sport. Kroppen har det bare meget bedre, og man kan lægge sig ned på sofaen med god samvittighed. Men faktisk er det ikke kun den gode samvittighed, der gør, at du med fordel kan tage en tur på sofaen, når du kommer hjem. 

Nej, der er også en lang række fysiologiske grunde til, at du skal give din krop hvile efter at have været i gang. Kroppen kan ganske enkelt ikke holde til at være i gang hele tiden, og hvis den bliver presset for meget, kan man risikere at blive udsat for nogle skader, der kan tage lang tid at komme over. 

Det er derfor vigtigt, at man har nogle møbler, man føler sig godt til rette i, så restitutionen foregår på den bedst tænkelige måde. Du kan med fordel hoppe ind på https://www.vidaxl.dk/g/5886/spisebordsstole for at finde nogle gode spisebordsstole, så du sidder godt til rette, når du skal indtage mad – hvilket også har stor betydning for din restitution. 

Søvn

Søvn er altafgørende

En anden rigtig vigtig ting, når det kommer til restitution, er søvnen. Mange mennesker får ganske enkelt for lidt søvn, og det kan ende med at skade deres krop på flere måder. Dine muskler kan måske ikke nå at komme ovenpå igen efter fysisk anstrengelse, og det kan faktisk ende med at være rigtig slemt for dig. Derfor er det vigtigt, at du vægter søvn højt, da det kan ende med at gøre en verden til forskel for, om du er i stand til at være fysisk aktiv igen i morgen.