dd33

En nichesport er en sportsgren, hvor der ikke er særlig mange udøvere. Faldskærmsudspring er en af de mere ekstreme former for nichesport. Af andre former for nichesport kan for eksempel nævnes discgolf eller armlægning.

Hvis du drømmer du om at dyrke en nichesport med spænding og sus i maven, kan du overveje at prøve faldskærmsudspring. I faldskærmsudspring oplever du suset ved det frie fald, efterfulgt af stilheden og den fantastiske udsigt når du svæver i luften. 

At springe i faldskærm er en fantastisk oplevelse. Det er både en ekstremsport og en naturoplevelse, og det kan ikke sidestilles med ret meget andet. 

To faldskærmsspringere i et tandemspring

Hvordan kommer du i gang med faldskærmsudspring?

Hvis du gerne vil prøve at springe i faldskærm, skal du finde en klub, der tilbyder kurser. Du kan finde klubber både på Sjælland, Fyn og i Jylland. Du kan læse mere om de forskellige klubber og deres tilbud om faldskærmsudspring her. 

Som førstegangs springer kan du vælge enten at starte med et solospring eller et tandemspring. Hvis du vælger et solospring, skal du først på et begynderkursus i faldskærmsudspring. Efter kurset bliver du fløjet op med en flyver og med en faldskærm på ryggen. Ved ca. 1000 meters højde springer du selv ud af flyet. Under flyet er der fastmonteret en line, som automatisk åbner din faldskærm. Herefter styrer du selv faldskærmen, til du lander på jorden. 

Prøv et tandemspring sammen med en instruktør

Mange vælger at starte med et tandemspring, hvor man springer ud sammen med en instruktør. Det virker ikke nær så skræmmende, for man ved, at man springer sammen med en, som har styr på det. Et tandemspring er trygt og sikkert. Du sidder spændt fast på en erfaren tandeminstruktør, og du oplever samtidig det frie fald med sus i maven. 

Når du skal prøve et tandemspring for første gang, går du sammen med din instruktør hen til flyveren og I flyver ca. 20 minutter. Så springer du ud sammen med din instruktør, og efter ca. 45 sekunder trækker instruktøren i snoren, der udløser faldskærmen. Derefter hænger I og svæver i luften, og efter ca. 5 minutter lander I stille og roligt. 

 Faldskaermsudspringere

At være i en klub giver et socialt netværk

Der er mange gode ting ved at være med i en sportsklub. Mange klubber har sociale arrangementer, så du kan samtidig opbygge et socialt netværk. Der kan for eksempel være hyggelige grillaftener om sommeren, hvor man kan blive og overnatte i telt. 

Uanset om det er faldskærmsudspring eller en anden form for nichesport, giver det en masse oplevelser sammen med andre at være i en klub. Det at have noget at være fælles om giver et helt specielt sammenhold, og det er en god mulighed for at etablere nye venskaber.