dd33

Hvis du er fodboldfan eller en såkaldt roligan, så kunne det være en idé at anskaffe dig en retro fodboldtrøje. Det kan være du allerede har fodboldtrøjer eller bare vil opgradere din fodbold-garderobe, men i hvert fald kan du få inspiration til retro fodboldtrøjer her.

 

Hvad er det?

Hvad er en retro fodboldtrøje overhovedet, tænker du nok. Der findes både klassiske og retro fodboldtrøjer. En klassisk trøje er den typiske, nuværende fodboldtrøje for et hold; et eksempel er Brøndbys trøje med de klassiske gule og blå farver. En retro fodboldtrøje er til gengæld et fodboldholds ældre og ofte udgåede trøjer, som spillerne har haft på til deres kampe.

 

Hvorfor skal du anskaffe dig en?

Det kan være, du er typen, der tager til enhver kamp, som dit yndlingshold spiller. Men det kan også være du aldrig har været til en kamp, men bare har støttet dit hold hjemme fra sofaen. Uanset om det er din første kamp eller nr. 110 kamp, er en retro fodboldtrøje altså en klassiker at tage på! Det er selvfølgelig helt op til dig selv, om du er mest til de klassiske eller retro fodboldtrøjer. Men en retro fodboldtrøje er altså lidt cool at eje og have på til ens holds fodboldkampe. Hvis du desuden køber lidt flere til både dig og dine venner, familie eller kolleger, vil det være ekstra cool at I er flere, der bærer retro fodboldtrøjer til jeres holds kampe. Det er anderledes end at bære en klassisk fodboldtrøje, og du ender med at skille dig ud fra mængden – og hvem vil ikke gerne det?

 

En anden grund til at anskaffe sig en retro fodboldtrøje er, hvis du er en samler. Det kan føles specielt at have sit holds gamle trøjer hængende, hvis du er typen, der godt kan lide det. Personligt er min bror Brøndby-fan, og han har faktisk både retro og klassiske fodboldtrøjer hængende derhjemme – både til pynt, men også som han tager på til deres kampe. Udover at føle sig i ét med sit hold, er det desuden med til at styrke fællesskabsfølelsen blandt fansene og holdet.

 

Hvor kan man finde dem?

De klassiske fodboldtrøjer er relativt nemme at finde og tilbydes mange steder, men de retro fodboldtrøjer kan være lidt sværere at få fat i. Derfor skal man være heldig at finde en på nettet, enten på DBA, Den Gule Avis eller evt. Facebook Marketplace. Dog kan du på følgende hjemmeside finde retro fodboldtrøjer. Inde på hjemmesiden kan du blandt andet scrolle ned igennem flere forskellige lande og deres tilhørende fodboldhold. Et eksempel er Arsenal og Chelsea under England eller Aalborg og FC Midtjylland under Danmark. Du er derfor nærmest garanteret at finde dit yndlingshold!

 

Hvad koster en retro fodboldtrøje?

En retro fodboldtrøje kan variere i pris alt efter, hvor efterspurgt den er. Den dyreste retro fodboldtrøje er Hollands hjemmebanetrøje fra 1988, fordi det er den mest efterspurgte. Den er vurderet til 599.99£ – eller hele 5059,09DKK. Så hvis det er den du leder efter, skal du nok ikke stikke næsen efter den; trøjen er nemlig ikke blevet set igen siden dens debut til EM 1988.

Men en af Danmarks trøjer er faktisk også på listen; nemlig 1986-88 hjemmebanetrøjen, som er båret til VM i 1986 med det kendte Hummel-design på. Denne er vurderet til 399.99£ – eller 3372,70DKK.

Det er selvfølgelig langt fra alle de retro fodboldtrøjer, som er vurderet til så dyre priser – det er kun de mest efterspurgte. Normalvis er de inden for de fleste menneskers prisklasse. Så næste gang du skal til dit holds kamp, kan du bære en sej retro fodboldtrøje.

 

God kamp!