dd33

Det kan være ret stramt at leve som student. Du må vende hver en femøre for at få budgettet til at række hele måneden igennem. Det kan være ret surt i længden, men der kan faktisk også gå sport i at lykkes med at finde på flere måder at spare penge på.

Det kan du for eksempel gøre ved at skære ned på udgifterne til sport og motion.

Gratis motion

Motion behøver ikke nødvendigvis at foregå i et fitnesscenter eller på et sportshold. Der er mange muligheder for at få motion helt gratis. Og det behøver din træning bestemt ikke at blive ringere af.

Du kan både motionere indenfor og ude i det fri. Det koster ikke en bøjet femøre.

Hvis du tager en løbetur eller en rask gåtur, så får du både god træning og frisk luft. Du kan også cykle en længere tur ud i det blå og få både træning og gode oplevelser på en gang.

Du kan dyrke både kampsportsøvelser og parkour eller benytte de gratis træningsredskaber, der er stillet op rundt omkring i parker og lignende. Det gælder om at se mulighederne der, hvor du er.

Se for eksempel på en trappe som et træningsredskab.

loeb

Du kan også træne indenfor. Du kan lave mange gode øvelser derhjemme. Brug en yogamåtte eller et tæppe og lav nogle gulvøvelser. Hav nogle vægte, en ribbe eller nogle motionsredskaber derhjemme. Så har du træningsmuligheder til mange timer. Helt gratis og meget fleksibelt.

Ønsk dig træningsmuligheder i gave

Vil du alligevel gerne kunne tage en tur i svømmehallen eller i træningscenteret, eller savner du en træningsbænk eller et par nye løbesko, så kan du ønske dig det i gave. Se også nogle gode gaveforslag på Studenterguiden. Her får du også mange andre gode idéer til, hvordan livet som student kan kommes igennem, uden at det bliver alt for surt.

Du kan i hvert fald ønske dig nogle fornuftige motions-relaterede gaver og på den måde undgå at savne det, som du holder af i forhold til træning. Det er også en måde at få dækket nogle udgifter, som du ikke selv har råd til.

Tænk ud af boksen

At være fattig studerende kan være en hård nyser. Du kan ikke have sådan et forbrug, som du måske er vant til. Til gengæld får du udviklet din evne til at tænke ud af boksen, når det kommer til at klare sig igennem på et stramt budget.

Den egenskab skal man ikke undervurdere. Det kan hjælpe dig igennem perioden lige nu og her, og på den lange bane kan det give dig en øget evne til at tænke kreativt og til at finde løsninger, der er lidt skæve. Sådanne talenter kan du fint overføre både til dit kommende erhvervsliv og til dit liv i øvrigt.

Kilde: Studenterguiden