dd33

Du kan være motiveret til at træne af mange ting: Det kan være, du ønsker at komme i bedre form, eller at du træner til noget helt bestemt. Måske vil du tabe dig, eller måske vil du tage muskelmasse på.

Uanset hvad, så er det vigtigt at træne sundt. Dét kan du læse om lige her.

vægte

Den rette påklædning gør en forskel

Når du træner, gør din påklædning en forskel. Du skal have træningstøj, din krop kan ånde i, så den ikke bliver overophedet, og har du behov for det, skal du have fat i en god sports BH.

Det er desuden vigtigt, at du har gode træningssko. Sportssko skal sidde godt og kunne holde til den træningsform, du foretrækker. Hvis du træner på maskiner eller i fitnesscenter, skal dine sko desuden være rene og ikke være brugt til udendørs sport.

Gode sportssko sørger for, at du ikke slider dine sko op for hurtigt, og du kan nemmere vaske dem, når de begynder at lugte.

Træn sundt

At træne sundt kan lyde skræmmende, men det betyder faktisk bare, at du skal passe på din krop. Sund træning handler om langsomt at opbygge din krops ydeevne og det, den kan holde til. Kast dig ikke ud i at løfte 100 kg, for dét vil ødelægge dine muskler og kan forårsage skader.

Træning er en langvarig proces, og hvis du er usikker på, hvad og hvordan du skal gøre, bør du overveje at hyre en personlig træner eller få hjælp af en ven med mere erfaring.

Det kan være farligt at træne, og du skal altid lytte til din krop. Det er sundt at være lidt øm – det betyder, din træning virker. Men træning skal aldrig give dig smerter eller gøre dig fysisk dårlig.

madlavning

Balancer kost og motion

Balance mellem kost og motion er essentielt, men det betyder ikke, du skal gå på diæt eller ikke må røre dine livretter. Du har kun ét liv, og du skal ikke gå på kompromis med kvaliteten, bare fordi du har et træningsmål.

Moderer de usunde ting, du indtager – fx sodavand, slik og junkfood. Du kan stadig spise dem, men husk mådehold. Inkluder grøntsager og protein i din kost. Protein kan komme fra bønner, æg og mange andre ting.

En sund kost er ikke en kost udelukkende baseret på grøntsager og frugt. En sund kost er varieret og passer til dig og dine unikke behov.