dd33

Introduktion

En hård løbetur er en fysisk udfordring, men det kan også hurtigt vise sig være en mental udfordring. Et godt mentalt velvære er vigtigt, selvom løb grundlæggende er en fysisk aktivitet. Hvis man ikke har motivation og lyst til at fortsætte, vil de fleste mennesker have en tendens til at stoppe eller slet ikke komme afsted på løbeturen. Hvordan kan man gøre sit til at gøre den mentale udfordring så let som mulig? Det er det, som vi vil forsøge at sætte fokus på i denne artikel. Læs om de gode råd til, hvordan løbeturen bliver lettere at overkomme.

Opdel løbeturen i små dele

Du kan med fordel bestemme din rute hjemmefra. Dermed får du nemlig mulighed for at opdele den i mindre etaper, som du kan fokusere på en af gangen. Det har nemlig vist sig, at hvis du deler en stor opgave op i mindre dele, er det lettere at overkomme.

Du kender selv dit foretrukne område til løb bedst, så find nogle bestemte fixpunkter og få opdelt din løbetur og gjort den mere overskuelig.

 

Lyt til musik eller lydbøger

Hold hjernen i gang, så dit fokus kommer væk fra den fysiske og mentale smerte. Der er rig mulighed for at være kreativ i denne sammenhæng, og derfor vil vi kun komme med to eksempler af de mange, der er tilgængelige. Du kan for eksempel slå to fluer med et smæk og lytte til gode lydbøger, når du lytter til en god historie, mens du træner din krop. Ikke nok med, at du får klaret din daglige løbetur, for du får også lyttet til noget, der interesserer dig imens.

Alternativt kan du skabe din egen playliste og lytte til de musiknumre, som får dig i den rette stemning til at give dig lidt ekstra på løbeturen.

 

Løb sammen med andre

Det kan være nemmere at få sig selv ud ad døren, hvis man har en fast løbepartner. Find derfor en, som du holder af, og gennemfør løbeturen sammen. Her vil du opdage, at I naturligt kommer til at presse hinanden lidt ekstra. Benyt eventuelt pauserne til at få talt om de ting, som I ønsker, før I igen giver jeg ud på næste etape af løbeturen.

 

Variation gør løbeturen sjovere

Prøv noget nyt, så du ikke kører træt i at løbe den samme tur i det samme tempo. Du kan roligt prøve noget nyt. Indlæg for eksempel nogle spurter på din rute, løb langsomt på andre steder, eller vælg en helt ny rute, som du aldrig har løbet før.