dd33

Der findes mange løbebånd på markedet. En god måde at finde det rette løbebånd er at kigge på diverse teste og forskellige firma. Tests, der finder flere steder rundt på nettet, er med til at give en retningslinje til, hvilket løbebånd man skal vælge.

 

Fordele ved at træne hjemme

Flere og flere vælger at lave træningen derhjemme. Der hører en masse fordele med til at lave træningen derhjemme, samt det kan være lettere. Der er derfor samlet nogle fordele her, remser fordelene ved at træne hjemme op.

Se tv mens du løber, og glem smerten

Når du vælger at træne derhjemme, så har du også den frihed at kunne tænde tv’et imens. Du kan derfor, mens du får trænet, også fået set det nyeste afsnit af din serie. Det er måske også en fordel for dem, som synes løb kan være en pine. Ved at se tv glemmer man lidt, at det er hårdt.

Træn når det passer dig

Når løbebåndet kun lige står i rummet ved siden af, så er det nemmere at få det til at passe ind i hverdagen. Du kan derfor træne, når det passer dig – uanset om det er nat eller dag. Du kan nemmere få en gå tur eller lille løbetur på 15 min til at passe ind i en ellers travl hverdag.

Udseende

For nogen kan det være svært, at andre skal se en svede. Man har tendens til at svede meget og blive rød i hovedet, når man løber. Når man træner derhjemme, så skal man ikke være bange for, at andre ser en. Du kan derfor stønne og puste så højt du vil, uden nogen kigger på dig.

Forskellige firmaer med ”bedst i test” løbebånd

På markedet findes der også nogle firmaer som er førende indenfor løbebånds branchen. De har under deres virksomhedsnavn produceret flere løbebånd, som alle har det samme formål; at få os til at bevæge os mere. Der er både løbebånd til professionel brug, men også til hjemme brug. Nogle af disse firmaer vil blive gennemgået, så det er nemmere at finde det rette firmaer, som har løbebånd som er bedst i test.

 

Kettler

Firmaet Kettler producere flere forskellige slags motionsredskaber. Det er en af Europas førende producenter inden for privat fitness udstyr. Deres løbebånd kan dog også bruges til hjemme brug. Firmaet har mange års erfaring, og er derfor også af en god kvalitet. De tilbyder løbebånd, som er i den mellemste  prisklasse.

Sole

Den amerikanske producent Sole er et firma, der er har solgt mange tusinde eksemplarer. Det er et hurtigt voksende firma, som også har leveret adskillelige træningsudstyr til nogle af de mest kendte hoteller. Sole løbebånd har, med nogle af deres løbebånd, vundet flere bedst i test. De sælger løbebånd som både er beregnet til professionel brug, men også løbebånd som er til hjemme brug. De er kendte for at producere holdbare og innovative produkter til alle brugergrupper. Den sælger løbebånd i mellem og de høje prisklasser.

Proform

Proform er en anden anerkendt producent, som producerer løbebånd. Det har, blandt sine mange løbebånd, nogle som har vundet flere bedst i test. Proform er kendt for deres løbebånd med mange forskellige funktioner, som tager løbebåndet højere op. Proform tænker i nye, moderne baner, og følger derfor med tiden i deres løbebånd og deres funktioner.

Undgå skader på løbebåndet

Selvom løbebåndet er en forholdsvis enkel sport, så skal man alligevel være forsigtig. Der kan forekomme skader under løb, som kan gøre, at du ikke længere kan løbe. Det er derfor en god ide at forebygge disse eller helt undgå dem.

træningsstudie

Start ikke hårdt ud som nybegynder

Den begynderfejl som mange laver er at starte for hårdt ud på løbebåndet. Hvis man enten er utrænet eller overvægtig, så kan der være større risiko for skader. Skaderne kan du få i knæet, hoften eller som skinnebensbetændelse. Det er derfor en god ide at starte stille ud.

Pas på hvor du sætter dine fødder på løbebåndet

Du kan risikere at falde på løbebåndet. For at forebygge dette sker, og at du ikke kommer til skade, skal du sørge for at placere dig rigtigt. Lad vær med at løbe langt tilbage på båndet, da risikoen så vil være højere. Laver du højt intervaltræning, hvor det kræver du hopper af løbebåndet er det vigtigt dette trænes før, så man ikke falder af.

Pas på din hældning

Det kan være fristende at sætte hældning på det øverste, for at få ekstra sved på panden. Ved en høj hældning kan det være svært at holde pulsen oppe i lang tid. En hældning betyder ikke nødvendigvis, at du taber dig mere end, hvis du er på et fladt løbebånd. Det er sundest og bedst for din krop at finde et niveau der passer til dig.

Kalorietælleren passer ikke altid

Det kan være farligt at stole på kalorietælleren. Det er ikke altid at denne passer, da den som regel kun viser grove estimater. Den virker kun helt optimalt, hvis du har indtastet din kropsvægt og den slags. Du skal derfor være sikker på du enten har indtastet disse oplysninger eller kun tager kalorietælleren med et gran salt.

fitnesscenter

Træn dig op, som enten nybegynder eller som øvet

Når du vælger et træningsprogram, så sikrer du dig også, at du får det bedste udbytte af din træning. Du forhindrer derfor også skader, hvis du især er nybegynder. Det kan dog også for de øvede være en udfordring at udfordre sig selv mere. Eller hvis du som øvet ikke føler, at du kommer videre, og mangler inspiration. Her kan det derfor være en hjælp at have nogle træningsprogrammer, som du kan følge.

Træningsprogram til nybegynderne på løbebåndet

Det er vigtigt, at du som nybegynder, starter ud med små, korte og langsomme ture. På den måde giver du din krop lov til at vænne sig at være på et løbebånd.
Du kan starte med 3 km 2 gange om ugen. Det skal dog ikke være i højt tempo, men i et mindre tempo sådan at du ikke belaster kroppen for meget og derved risikerer skader.

Det er en god ide på den første kilometer at starte langsomt ud. Dette kan du eventuelt gøre ved at gå til at starte med, sådan at din krop bliver varm inden du løber. Når du føler at din krop er blevet mere vant til den nye belastning, kan du langsomt begynde at sætte farten op. Når der er gået et par uger, kan du øge distancen op til 5 km. Herefter kan du roligt blive ved med at øge både dit tempo og din distance i takt med, at du kommer i bedre form. Husk dog at løb er hårdt for kroppen, så du skal regne med 3-4 måneder, før din krop har vænnet sig til den nye træningsform.

Træningsprogram til den øvede på løbebånd

Som øvet løber, kan man hurtigt komme til at mangle inspiration til at gøre løbeturen udfordrende og spændende. En af de ting du kan gøre for at udfordre dig selv og din kondi er, at du begynder at løbe intervaltræning. Intervaltræning er et hårdt løb, hvor du presser din krop og din kondi til det yderste. Du øger din evne til at optage mere ilt, da du presser dine lunger på en ny måde.

Hvis du gerne vil starte med at lave intervaltræning, kan du følge følgende 4 ugers program.  Dette program gentager du hver uge, og kommer på den måde i en superform på dit løbebånd:

Dag 1: Moderat tempo, hastighed 7-8

Dag 2: roligt tempo, hastighed 5-6

Dag 3: Pause dag

Dag 4: intervaltræning på 5 X 1000 meter hvor du presser din krop. Sæt den derfor på en højere hastighed end du normalt ville vælge.

Dag 5: Moderat tempo, hastigheden ned på 7-8 igen.

Dag 6: Pause dag

Dag 7: løb 10 km i et roligt tempo, hastighed 5-6.

Det er meget forskelligt, hvor erfaren en løber man er, og hvor meget kroppen kan holde til. Derfor er det utrolig vigtigt, at du hele tiden lytter til din krop. Træning må gerne kunne mærkes, men hvis det gør alt for ondt, har du måske presset dig selv lidt for hårdt, og bør sætte tempoet lidt ned, indtil din krop er klar.

Du kan i de 4 uger variere dit program sådan, at du både træner dit åndedræt og din lungekapacitet.

Og husk: Løb er en af de sundeste og mest effektive træningsformer, så kom du bare i gang.