dd33

Sunde vaner er noget, vi alle har gavn af. Hvad end det er gode sengetider, god kost eller motion. Noget man især hører meget om, er motionen. Og dette er der da også ganske god grund til. For motion er utrolig sundt og vigtigt for alle mennesker. Disse ting er noget, mange forældre er klar over. Derfor prøver de at indarbejde nogle gode vaner i deres børn allerede i en tidlig alder.

Gode vaner kommer i mange former

Der er ingen tvivl om, at gode vaner kan forbedre din sundhed. Men der er også andre ting, man kan gøre, der især gavner børnene. Bagning er eksempelvis en både sjov og god ting at lære. Det er en god familieaktivitet, og det lærer børnene om hvordan, maden bliver lavet. Lær mere her. Bagning er også noget, der kan hjælpe børn med at forbedre deres tålmodighed. Ofte ser man helst resultaterne med det samme – dette gælder især for børn. Men sådan er det altså ikke, når man bager.

dreng der klækker æg

Ved siden af de huslige pligter, er der jo også bevægelse. Og lige meget om man er barn eller voksen, gør motion altså mere, end mange tror. Det generelle helbred bliver forbedret. Lige meget om man dyrker sport, løber eller går til styrketræning. Samtidig kan man forebygge livsstilssygdomme samt styrke hjerte og lunger. Kan man vænne sig til at dyrke den ene eller anden form for motion, er det altså guld værd. Nogle vælger også at gøre tingene lidt sjovere. Eksempelvis at motionere med venner eller familie. Så er man lidt mere motiveret, end hvis man selv skal ud på en regnvejrsdag.

Motion er vigtigt, men glem ikke søvnen

Der er i dag rigtig mange, der ikke får nok søvn. Dette gælder især voksne og unge mennesker. Hos nogle skyldes det dårlige vaner, hos andre for mange bekymringer. Fælles for stortset alle, er dog at vi har brug for rigeligt med søvn. Ifølge Matthew Walker, en af verdens førende eksperter indenfor søvn, har man brug for otte timers søvn. Hver dag. Det er altså en hel del mere, end mange mennesker får.

voksen der sover

Det er derfor med at vænne sig til et ordentligt søvnmønster. For lidt søvn kan ligesom for lidt motion lede til livsstilssygdomme. På samme måde fører det til mindre overskud, forringet koncentrationsevne og meget mere. Kan man få nogle gode vaner ind i sit liv, vil man hurtigt mærke ændringer. Hvad end det er motion eller rigeligt med søvn. Det giver nemlig et større overskud og meget mere energi. Og det er præcis de ting, man har brug for til en lang arbejdsdag. Det samme gælder, har man børn. De kræver nemlig en del opmærksomhed. Kan man også få vænnet børnene til gode vaner, vil man opleve, at de er nemmere at have med at gøre.