dd33

I dagens Danmark har de fleste et meget stillestående arbejde. Vi sidder foran computere det meste af dagen, og vi kører hjem i biler. Derfor får vi også mindre og mindre motion, hvilket er skadeligt for vores helbred.

Det er vigtigt at komme ud, få noget frisk luft og bevæge sig. Huskereglen plejer at være en halv times bevægelse om dagen – mindst. Det kan dog være svært at finde tiden og motivationen til at begynde på en eller anden sportsgren.

Motion er en af de der ting, som kræver at du tager dig selv i nakken og tvinger dig selv i gang, og derfor kan det være svært at komme ordentligt i gang. Det kan derfor være nødvendigt at finde på noget, der kan motivere dig. Du skal sætte dig selv nogle konkrete mål.

Det kunne for eksempel være, at du skal i gang med at løbe ture, så du kan deltage i og fuldføre et motionsløb.

Motion for alle

Der er mange måder for dig at få motion på. Der er alverdens sportsgrene og fritidsinteresser, som du kan kaste dig over. Motionsløb er dog noget af det mest lettilgængelige, da det basalt set handler om at lave noget, som de fleste kan gøre: At løbe.

Derfor er det også forholdsvis simpelt at komme i gang med motionsløb. Selvfølgelig kan du ikke blot starte ud i den hårde ende med at kaste dig ud i et maratonløb, men det kræver ikke meget at hoppe i et par løbesko og løbe en lille tur i dit nærområde.

Motionsløb er ikke kun let at begynde på, men det kan skræddersyes til dit eget temperament. Du kan løbe sammen med andre, eller du kan løbe for dig selv. Du kan helt selv styre dit skema, så du kan løbe, når du har tid til det, og du har selv kontrol over, hvor langt og hvor ofte du skal løbe.

Løbeture passer derfor godt ind i en hverdag, der måske kan være meget omskiftelig og ikke giver dig tid til at dyrke motion lige længe hver dag.

Arbejd dig op

Løb er også en af de motionsformer, hvor du virkelig kan mærke dine fremskridt. Først kan du måske knapt løbe 500 meter uden at gispe efter vejret, men i takt med at du fortsætter træningen, flytter den grænse sig. Snart løber du måske en kilometer eller tre, før du har brug for at sætte dig ned og tage en pause.

Det er let at mærke fremskridtene, og du kan samtidig deltage i motionsløb, der passer til dit niveau. Ikke alt behøver være et maraton. Du kan let starte ud med at deltage mindre løb, der ikke er nær så lange.

Ved at komme ud og fuldføre nogle motionsløb kan du motivere dig selv til hele tiden at hæve sværhedsgraden. Løb du 5 kilometer denne gang? Jamen, så er målet 10 kilometer næste gang. På denne måde arbejder du dig vej højere og højere op i dit niveau.