Når det kommer til løbeture, så er der to slags mennesker: dem der elsker deres løbeture, og dem der hader dem. Men forskellen på de to slags mennesker lægger ikke indgroet i dem, men har noget at gøre med deres tænkemåde omkring løbeturen. De kan nemlig også typisk deles op i dem, der bruger løbeturen som en pause i hverdagen og dem, der bruger den som en pligt.
Hvis du gerne vil have det sjovt med dine løbeture, så er det altså her, du skal læse med. Vi har samlet nogle godt ting at overveje i forhold til, hvordan du tænker om din løbetur. På den måde kan du forhåbentligt få vendt løbeturen til noget sjovt, frem for at være endnu en pligt på listen.
Hvorfor løber du?
Det første du skal overveje er, hvorfor du løber. Løber du for at tabe dig eller for at blive tynd? Så er løbeturen blot et middel for noget andet – her har den ingen værdi i sig selv, men er kun et middel til at opnå et mål. Og den har absolut ingen værdi, før dette mål er opnået.
Hvis man i stedet løber for at komme ud i naturen, for at få glæde i sin hverdag eller for at få en god pause i løbet af dagen, der kan holde stress og angst væk, så har løbeturen tværtimod en værdi i sig selv. Så er løbeturen selve målet, frem for at være et middel til et mål. Det vil sige, at du altså skal have gjort løbeturen til noget sjovt i sig selv ved at tænke anderledes.
Du skal ikke ud og løbe, fordi du skal tabe dig. Du skal ud og løbe, fordi du synes, det er dejligt at komme ud og løbe.
Hvornår skal du løbe?
Dejligt at løbe – ringer det absolut ingen klokken i dine ører, så er det fordi, dette er en større omvending, der ikke blot sker over natten. Det kræver noget tid og øvelse at omvende sin egen tænkemåde. Én af de ting man kan gøre for at hjælpe det på vej er at ændre på, hvornår man skal ud og løbe.
Det er fint at have et ”stramt” program, hvis man ved, at det er så mange løbeture, man har brug for i løbet af ugen, for at komme nok ud. Men hvis løbeturen ikke skal være en pligt, så skal man forsøge ikke at lægge et program, men i stedet løbe, når man synes, man har brug for det.
Det kunne for eksempel være, hvis man har en dårlig dag eller føler sig stresset. Her har de fleste nok ikke ”lyst” til at løbe en tur, men hvis løbeturen bliver gjort til en pause, man giver sig selv, frem for en straf, så vender man sig hurtigt til at tænke på løbeturen som en god ting.
Du kan også benytte dig af de forskellige muligheder for sjov motion i Danmark sammen med andre. En løbeklub eller blot en løbemakker kan gøre løbeturen til en mulighed for at se hinanden igen og lave noget hyggeligt sammen.
Seneste kommentarer