dd33

Det kan være utrolig svært at finde ud af, hvilket par løbesko man skal vælge. Vi løber alle på forskellige måder, og en løbesko er dermed en individuel sag. Det er vigtigt at finde en løbesko, som passer bedst til dine behov.

 

Den bedste løbesko behøver ikke at være den dyreste

Mange løbere deler fejlagtigt den tro, at den dyreste sko må være den bedste sko. Dette er ikke nødvendigvis korrekt. Nogle dyre sko kan skam være ganske udemærkede, men du kan sagtens finde sko i samme kvalitet, til billigere priser. Find løbesko her.

 

En løbesko er en individuel sag

Der er forskellige fra person til person, hvorvidt de foretrækker en blød eller hård sko. Det kan være en god ide at besøge en forhandler og få foretaget en løbetest. På den måde kan du vælge en løbesko, som matcher dine behov bedst muligt, samtidig med, at du får rådgivning og vejledning fra en som har forstand på det. En løbetest foregår på den måde, at du løber på et løbebånd, mens dit løbemønster bliver filmet, og man kan på den måde vurdere, hvilken sko der vil være bedst til dig.

 

De tre løbestile

Alle har sin egen løbestil. Det er forskelligt fra person til person, hvordan fødderne rammer underlaget, eller vores skridtlængde og kropsholdning. Alle disse faktorer spiller en rolle, når du skal vælge dine løbesko. Man kan dele løbestilen op i tre kategorier: pronationsløb, neutral løbestil og supinationsløb.  Den mest udbredte stil er pronationsløb. Hvis din løbestil er pronationsløb, vil afviklingen af dit skridt hælde en smule indad. Har du en neutral løbestil, har du en neutral afvikling når du løber. Har du derimod supinationsløbestilen, vil dine ankelled falde udad når du løber.

løbesko

Find din løbestil

Selvom mange tilbyder en løbetest i form af løbebånd og videooptagelser, så er der også en måde, hvorpå du selv kan teste din løbestil. Du skal starte med at stå med let spredte ben, helst foran et spejl. Så sætter du dig langsomt ned i hug, samtidig med at du er opmærksom på, hvad der sker i dit ankelled. Hvis ankelledet forbliver lige, er du en neutral løber. Falder det ind mod midten har du en pronation, og falder de udad har du supination.

 

Brug for hjælp?

Hvis du stadig synes det er en jungle at finde et par løbesko, så frygt ej. Det er vigtigt at dine løbesko sidder helt perfekt på løbeturen, så kontakt en forhandler, hvis du har brug for hjælp.