dd33

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Motion er vigtig af mange forskellige årsager. At dyrke motion nedsætter din risikoen for at dø for tidligt, da det hjælper til med at forbygge en lang række livsstilssygdomme, såsom type 2-diabetes og hjerte-kar-sygdomme. Med andre ord, hvis du gerne vil have muligheden for et langt og lykkeligt liv, kan motion bidrage positivt til dette.

Det forbedrer blandt andet din sundhed, holder kroppen aktiv, bidrager til større velvære og livskvalitet, så dit humør bliver mere positiv i hverdagen. Så find din motionsform og kom i gang nu her! Du vil blive virkelig glad for det i længden, tror mig!

Beregn dit BMI-tal.

Er du i tvivl om du har en sund eller usund kropsvægt i forhold til din højde, så kan du beregne dit BMI-tal. BMI er en forkortelse for “Body Mass Index” og bruges til at beskrive forholdet mellem din højde og vægt. Dit BMI-tal kan fortælle dig, om din kropsvægt er sund og normal, eller om du er undervægtig eller er overvægtig.

Hvis du er overvægtig, gælder det om at spise mindre og spise sundere, hvilket du kan læse meget mere om i bøger og rundt omkring på nettet. Du kan f.eks. finde en masse sunde opskrifter på madforlivet.com eller sundpaabudget.dk. Her er masse nemme og lækker retter og lave til alle måltider af døgnet, som kan hjælpe til et vægttab. Ellers kan du også oprette en Instagram-profil, da rigtig mange blokere på Instagram ligger billeder ud af deres mad, hvor man kan hente en masse inspiration og gode ideer til sund mad.

Find en motionsform, der passer til dit humør og hverdag.

For at blive glad for at dyrke motion, gælder det om at finde en sport eller motionsform, som du synes er sjov eller i hvert fald ønsker at blive god til. Der findes i dag en masse motionsformer, som du sikkert ikke kender til eller tænker over i hverdagen? F.eks.: padeltennis, pull fitness, vandpolo eller orienteringsløb. Så der er helt sikkert en motionsform, der kunne være lige noget for dig! Du skal bare lige finde den først.

Du skal ikke vælge en motionsform, bare fordi du gerne vil tabe dig hurtigt, hvis den motionsform ikke gør dig glad eller bringer et smil frem på læben. (Så vil du nemlig kører død i det, inden du næsten er kommet i gang.) Du kan finde inspiration eller opdage nye motionsformer på motionsform.dk, hvor du samtidig kan blive klogere på en masse andet.