dd33

Drømmer du om at komme i god form, så du her til sommer kan smide din T-shirt uden kvaler? Men har du svært ved at tvinge dig selv til at løbe en tur eller starte op i et fitnesscenter? 

Så bare rolig; der findes en helt anden, alternativ måde, du nemt kan komme i form og på samme tid have det sjovt. Du kan nemlig begynde at udføre gør-det-selv-arbejde!

Byg selv dine egne møbler

Hvad er gør-det-selv-arbejde? 

Gør-det-selv-arbejde er blevet en meget populær hobby i de her moderne og teknologiske tider. Mange vælger at bygge deres egne møbler og udføre reparationer med deres egne hænder, fordi det er billigere end at skulle købe dyre designermøbler. Andre gør det simpelthen, fordi det giver en vis ro og pause fra de sociale mediers verden.

Men der er også rigtig mange danskere, som udfører gør-det-selv-arbejde, fordi det er en nem og sjov måde at få motion på. Du kan altså både skabe smukke møbler og reparere sommerhuset, samtidig med at du får sved på panden.

Derfor er det en sjov form for sport

Når du udfører gør-det-selv-arbejde, bruger du som regel hele din krop på en meget naturlig måde. Du aktiverer flere muskelzoner i kroppen på samme tid, og så træner du også din hjerne med hånd-til-øje-koordination. 

Forestil dig, at du skal lave en ny veranda til dit sommerhus. Du skal bære rundt på mange store og tunge træplanker. Du skal banke hundredvis søm i. Og du skal formentligt balancere flere værktøjer og materialer på én og samme tid.

Nemt at komme i gang med

Og så vælger mange også at kaste sig over gør-det-selv-arbejde, fordi det både er billigt, sjovt og nemt at komme i gang med. Jovist, du skal selvfølgelig bruge nogle penge på alle materialerne. Men på længere sigt vil du faktisk spare penge! 

Det er nemlig nemt at finde billige priser på materialer på internettet. Og så får du jo rent faktisk også noget ud af det: Du bruger pengene på at skabe nye møbler eller forbedringer til dit hjem i stedet for at spilde de penge på et månedligt abonnement ved det lokale fitnesscenter.

Få sved på panden med gør-det-selv-arbejde

Start i det små

Hvis du er blevet overbevist om, at gør-det-selv-arbejde er en sjov og smart måde at komme i form på, jamen, så er det jo bare med at komme i gang!

Du behøver dog ikke at kaste dig ud i de helt store projekter lige fra starten. Det kan sagtens komme lidt senere. I stedet bør du hellere starte i det små. Find et lille projekt, du tænker, du nemt kan komme i gang med, og som rent faktisk også vil være sjovt.

Hvad med et nyt plankebord til haven? Grib hammeren og sandpapiret, og nyd solens stråler på din krop, mens du bruger alle muskler på at skabe det perfekte plankebord til din have.