dd33

At være bryllupsgæst er altid dejligt, men det kommer med et sæt af forpligtelser. Du skal først og fremmest finde den perfekte bryllupsgave til det nygifte par – og det kan faktisk være lidt af en opgave at finde den gode gave til festen

Hvis du desuden skulle have rollen som bryllupstaler, så skal der desuden også forfattes et par bevingede ord til lejligheden. Men selv hvis dette ikke skulle være tilfældet, så skal du desuden også finde de rigtige klæder, og dette er faktisk lidt af en kunstart. Der er nemlig visse regler, der skal følges.

Venskab og livsglæde

Bryllupstøjet skal være flot

Det siger nok sig selv at man som bryllupsgæst skal klæde sig pænt på, men det er faktisk lidt af en balancegang. Men skal nemlig have flot formel beklædning, der dog ikke skiller sig alt for meget ud. 

Grunden til dette er nemlig, at dette ikke handler om dig, men i stedet brudeparret. Det er jo trods alt deres dag, og derfor bør folks blikke selvfølgelig være rettet imod dem. Brudeparret skal derfor som udgangspunkt være de smukkest klædte i hele forsamlingen. For at undgå at overstråle brudeparret så bør man afhængigt af sit køn følge disse tommelfingerregler:

Mænd

Hvis du i forvejen ved, hvad brudgommen vil have på, så skal du under alle omstændigheder ikke vælge den samme beklædning. Hold derfor din bryllupsbeklædning forholdsvis nedtonet og beskeden, og hold dig væk fra designer smokingen; og især hvis brudgommen ikke har planer om at lave et statement med sin beklædning.

Tradition og Sammenhold

Kvinder

Som kvindelig bryllupsgæst må du for guds skyld ikke troppe op i en hvid kjole. Dette skyldes selvfølgelig, at bruden typisk vil bære en hvid bryllupskjole. Den uskrevne regel er derfor at holde sig på god afstand af den slags uheldige beklædningsvalg. 

Desuden er et bryllup en temmelig konservativ tradition med dertilhørende konservative beklædningsregler. Du skal derfor ikke gribe muligheden til at tage en udfordrende kjole på. Det vil nemlig ikke blot være dårlig smag, men samtidigt også sende alle de forkerte signaler.

For begge køn 

Sidst, men ikke mindst, er der en sidste tommelfingerregel, man skal følge som både mand eller kvinde mht. farvevalg. Hold dig fra sort beklædning. Det er dystert og passer bedre til en begravelse, og ikke en glad begivenhed som et bryllup.