dd33

Det kan hurtigt blive til en kedelig og sur pligt at skulle dyrke motion. Der findes mange dårlige undskyldninger for, hvorfor man ikke lige kom op af sofaen denne gang. Det kan være, at det regner og er koldt udenfor, og derfor blev det heller ikke muligt at komme hen til træningscenteret i dag. 

Motion skal være sjovt, og det allerbedste er, når man slet ikke når at tænke over, at man dyrker motion. Du kan inkorporere motionen i din hverdag, og du behøver derfor ikke at skulle hen til træningscenteret for at få motion. 

person der cykler

Tag cyklen i stedet for bilen

En god måde at inkorporere motion i hverdagen er ved at hoppe på jernhesten i stedet for at tøffe af sted i bilen. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at vi dyrker 30 minutters motion hver dag. Med en cykeltur på vej til arbejde er de 30 minutters motion hurtigt tjent hjem. På en cykeltur får du ikke bare motion, du får også frisk luft både om morgenen inden arbejde, men også efter arbejde, så du er klar i hovedet, når du kommer hjem. 

Der er ingen gode undskyldninger for ikke at tage cyklen. Vejret er ingen undskyldning, da der kun er noget, der hedder dårlig påklædning. Selv hvis du også træner i et træningscenter, er det altid godt at cykle, da mere motion er godt for os. Har du en skade, kan du anskaffe dig en elcykel, der hjælper til, når du træder i pedalerne. Selvom elcyklen har motor på, får du stadig mere motion ved at tage cyklen, end du får ved at tage bilen på arbejde.   

kvinder der går på trapper

Trapperne giver god motion

En god måde at få ekstra motion ind i hverdagen er ved at tage trapperne i stedet for at tage elevatoren. Dette gælder både trapperne i opgangen til lejligheden og trapperne på vej til arbejde. Selvom det kan være hårdt at tage trapperne, er det en rigtig god måde at få mere motion i sin hverdag. I pauserne på arbejdet kan du med fordel gå en tur op og ned ad trapperne for at få ekstra motion i benene. Det er også en god måde at få et afbræk fra jobbet og få ny energi til hjernen. 

Hvis du er studerende og bor i et lejlighedskompleks, kan det engang imellem være en god idé at tage trapperne, når du trænger til et afbræk fra læsningen. Trapperne kan give ny energi, og måske kan en ny idé opstå, hvis du har fået skriveblokade.