dd33

De fleste danskere oplever stress på et eller andet tidspunkt i deres liv – Faktisk er omkring 35.000 danskere hver dag sygemeldt pga. psykiske problemer.  Så hvordan undgår man at blive ramt, når hverdagen først bliver presset? Nogle tyr mod feriedage eller terapi, men måske er det ikke nødvendigt. Yoga hjælper ikke kun på balance og smidighed, men kan også øge koncentrationsevne, energiniveauet og forbedre søvn.

 

Yoga behøver ikke være svært

 

Selvom yoga kan virke intimiderende, så behøver det ikke at være det. Der findes mange nemme øvelser – tag fx død mand stillingen, hvor du ligger på ryggen og fokuserer på dit åndedrat. Du kan nemt finde nemme øvelser uden, at det påvirker virkningen af yoga. Det vigtigste ved yoga er nemlig at skrue ned for tempoet og fokusere på sit åndedrat.

 

Du kan undersøge, om der er en lokal yogaklub, for nogle gange er det nemmere at lære noget nyt og komme ind i en rutine, når det er sammen med andre. Dette vil også give mulighed for at udforske de forskellige typer af yoga; aerial-yoga, hot-yoga, power-yoga osv. Synes du, at undervisning lyder for dyrt? Så klik her

tanker

Hvad skal du bruge for at lave yoga?

 

Du behøver ikke det store for at lave yoga. Du kan sagtens starte med at lave øvelser på gulvet eller på et tæppe. Men bliver du bidt af yoga, bør du overveje at investere i det helt rigtige udstyr. Nedenfor ser du en liste over de vigtigste ting, og hvad deres formål er:

 

  • Yogamåtte – Med en yogamåtte skrider du ikke ligeså nemt, som hvis du lavede øvelser på gulvet, samtidig skåner måtten din led fra gulvet.

 

  • Yogablokke – Yogablokke er formet som mursten, og giver dig støtte i svære positioner.

 

  • Yogabånd – Disse nylonbånd er perfekte til at optimere dine strækøvelser, da de fungerer som en forlænget arm eller ben.

 

Tøjet skal være det helt rette, for at optimere din oplevelse med yoga. Det er vigtigt, at dit tøj er elastisk og åndbart. Du kan nemt anvende et par gamle leggins og en stor t-shirt, men vælger du at træne på et hold, vil rigtige yogabukser ikke blive gennemsigtige når de strækkes ud i øvelser. De rigtige yogabukser vil sørge for at du føler dig meget mere tryg når du træner – hvilket er vigtigt når man prøver noget nyt. Find gode yoga bukser her,

mindfullness