dd33

Vi kender alle den dybe smerte, som musklerne kan give efter at være blevet brugt godt og grundigt. Hård træning kan give ømme muskler, hvis de ikke er vant til belastningen, eller du udfordrer dem med nye øvelser.

Hvis du gerne vil gøre din restitution så behagelig som muligt, så er massage et af de mest effektive midler mod ømme og trætte muskler.

kvinde masseres

Hvorfor får man ømme muskler efter træning?

Hvis du træner hårdere end normalt og udsætter dine muskler for en uvant belastning, så vil de respondere med ømhed. Muskelsmerterne kaldes også DOMS, der står for Delayed Onset Muscle Soreness. Du kan opleve muskelsmerter 1 til 2 dage efter hård træning, hvilket kan komme som en overraskelse, når smerterne er forsinkede i forhold til din træningsdag.

Smerterne opstår, fordi kroppen har dannet mælkesyre i musklerne, da iltforbrændingen ikke kunne følge med under træningen. Ligeledes kan musklerne få mikroskader som følge af uvante bevægelser og belastninger. Mikroskaderne kan udløse en lille inflammation, som kan give ømhed, men som er en naturlig del af musklens helingsproces.

Derfor virker massage til restitution

En professionel massør kan for alvor komme i bund med dine ømme muskler. Massage virker positivt for restitution, og det er udpeget af eksperter som den bedste metode mod ømme og trætte muskler. Du kan derfor hurtigere slippe for ømheden, hvis du får masseret musklerne efter hård fysisk aktivitet. Du kan ofte finde en dygtig massør tæt på dig og eksempelvis finde massage i Vordingborg, hvis du er derfra.

Massage virker både som lindring mod trætheden i musklerne, men det er også effektivt mod de smerter, der kan opstå. Det gør det ved at løsne op i spændte muskler og skabe god blodgennemstrømning i vævet. Dette hjælper med at bringe frisk blod med ilt og næring til musklerne, men også at føre affaldsstoffer såsom mælkesyren væk fra området.

Lad en professionel hjælpe dig

Er du øm ovenpå en ekstra hård fysisk udfordring, kan du med fordel besøge en massør. En professionel massør vil vide præcis, hvordan din specifikke ømhed skal behandles. Derudover vil du også få slappet godt af i kroppen, for massage sænker mængden af stresshormonet kortisol i blodet. Berøringerne vil derfor også virke positivt for dit mentale helbred.

kvinde masseres

Hvad kan du gøre selv?

Hvis du ikke har tid til eller mulighed for at komme til en massør, så kan du også forebygge smerterne selv. Det kan hjælpe, hvis du i stedet for at slappe af dagen ovenpå en hård træning, vælger at dyrke let motion. Dette vil nemlig få gang i blodcirkulationen og få frisk blod til musklerne.

Du kan også investere i den populære foamroller, hvis du vil have en let måde at forebygge DOMS på. En foamroller kan bruges til effektivt at massere dine muskler efter træning.