dd33

Nåja, om det nu virkelig er verdens bedste kan diskuteres. Der findes mange gode crosstrainere. Men i hvert fald har Sole E35 crosstrainer vundet mange udmærkelser i Danmark og Europa. Bl.a. ”bedst i test”.

Men hvordan udskiller den sig fra flokken? Og hvorfor er crosstrainere blevet så populære? For bare nogle år siden var der ingen der snakkede om crosstrainere, der var det bare kondicykler, løbebånd og romaskiner. Nu er de næsten glemt, og alle snakker om crosstrainere.

Vel det har faktisk mange grunde. Den korte version: en crosstrainer er nok den mest alsidige træningsmaskine vi indtil videre har opfundet. Det skal ikke sige at der aldrig vil komme noget der er bedre. Men lige nu, med den nuværende teknologi og viden om træning, topper crosstraineren.

Hvad er en alsidig træningsmaskine?

Lad os lige slå fast hvad alsidighed her betyder. Fordi det kan jo være meget. En alsidig træningsmaskine er en maskine der træner mange forskellige muskler. Derudover træner den også på forskellige måder. Der er jo forskel, alt efter hvad du vil opnå med din træning. Vil du få store muskler, skal du træne for muskelvækst. Vil du kunne løbe en maraton uden at gå ned med flaget, skal du træne din anaerobe udholdenhed. Og vil du vinde en 100m sprint, så skal du træne din aerobe udholdenhed og din eksplosivkraft. Så der er mange hensyn der skal tages.

En alsidig træningsmaskine er i stand til at tage mange hensyn.

Derfor er en crosstrainer så alsidig

Når det kommer til alsidighed, så får crosstraineren faktisk god konkurrence af romaskinen. Den er også meget alsidig og træner muskler over hele kroppen, og på mange måder. Men der er en meget grundlæggende forskel mellem de to. Med en romaskine træner du siddende. Med en crosstrainer, fx en Sole E35 crosstrainer, træner du stående. Og det gør en ret stor forskel.

Vores kroppe er designet til at stå på to ben, ikke sidde på numsen. Alle funktioner i kroppen er også designet til det. Det gælder dine organer, dine muskler og især hjertet. Vidste du, at hjertet alene ville have svært med at pumpe blodet rundt i kroppen? Det har faktisk brug for benene. Dine fødder er længst væk fra hjertet og benmusklerne hjælper med at pumpe blodet op ad bakke, imod tyngdekraften. Venerne har ventiler som sørger for at blodet kun kan bevæge sig hen mod hjertet. Alt dette fungerer bedst når du står oprejst.

Træn så hårdt som du vil, den er stadig skånsom

En Sole E35 crosstrainer er så enestående fordi den er af gedigen kvalitet. Alle led og lejer er lavet med høj præcision og med de bedste materialer. Der er ingen mærkbar slør, som du finder det ved ringere crosstrainere. Og det er faktisk meget vigtigt. Slør giver nemlig rykkende bevægelser. Med den måde en crosstrainer fungerer på er er det vigtigt at den glider meget nemt og ikke giver pludselig modstand.

Og hvorfor er det så vigtigt? Det er det, fordi dine led er kroppens svageste punkter. Knæ- hofte og skulderled er meget indviklede og sårbare konstruktioner. Træning vil altid slide på dem. Og træner du forkert, risikerer du at dine led bliver nedslidte. Med en Sole E35 crosstrainer kan du være sikker på at du behandler dine led skånsomme, lige meget hvor hård du træner.