dd33

Motion er helt vildt vigtigt for vores helbred, derfor skal vi have nok motion, og det er ikke altid nemt. Den bedste måde at få lidt mere motion på, uden at lave for meget arbejde, er at få lidt mere motion ind i din hverdag, selv det mindste kan i alt helhed gøre en forskel.

Små ændringer gør meget

Hvis du ikke er vild med at tage i træningscenter og arbejde hårdt i 1 til 2 timer, så er der en anden måde at få motion på. Hvis nu din skole eller dit arbejde ligger i nærheden, men du normalt tager din bil eller tager bus, så kan du i stedet tage cyklen, gå eller endda løbe derhen. Gør du det hver morgen, så gør det altså en stor forskel, selv hvis bare du gør det 3 gange om ugen, gør det en forskel.

hundegåtur

Har du en hund derhjemme, så kan du nemt få masser af motion. Du kan for eksempel gå længere turer med hunden, eller sætte tempoet lidt op når du går, samtidigt med du får noget bevægelse i armene. Du kan selvfølgelig også løbe med hunden, hvis det er noget hunden gider. Husk dog, at de varme dage, kan det være hårdt for din hund, og så er det en god ide at kunne køle hunden ned med et køletæppe til hund.

Trapper i stedet for elevator

Så generelt set skal du bare ændre en masse små vaner. Vi ved alle, at vi mennesker godt kan være lidt dovne. Vi tager rulletrapper i stedet for de normale trapper, eller elevatorer i stedet for at løfte vores ben og rent faktisk bevæge os. Du kan få en masse god motion ved hjælp af trapper. Har du måske trapper derhjemme, så lav en regel med, at hver gang du skal op eller ned af trapperne, så går du op og ned ad trappen 2 eller 3 gange. Så går du nemlig allerede op og ned ad trapper dobbelt eller 3 dobbelt så meget som, du plejer på en normal dag, og det kan give store resultater.

Vigtigt med næring, når du bevæger dig mere

En ting skal du huske, og det er at spise ordentligt og nok. Hvis du lige pludselig bevæger dig meget mere i løbet af dagen, så vil du også have brug for noget mere mad. Dog er det vigtigt at huske, når man skal have mere mad, betyder det ikke fastfood og slik, men sundt og nærende mad, som rent faktisk gør noget godt for dig. Du vil måske hurtigt mærke, at du er meget mere træt, når du øger din motion i hverdagen, men det betyder, at du gør det rigtigt.