dd33

Du ved det godt. Motion er godt for dig. Du skal røre dig hver dag. Hvis du skal kunne holde fast i det og få motioneret hver eneste dag, så er det en god idé at gøre det sjovt. En kedelig pligt springer man nemt over. En sjov opgave er der større sandsynlighed for, at du får gjort.

Har du hund, så har du allerede en måde at gøre din motion lidt sjovere på. Du har en makker til lange gåture og måske til dine løbeture. Du kan også lege med din hund. Leger du med din hund, kan du godt få pulsen op. Det kræver dog, at din hund er med på legen. Ellers er det ikke så sjovt.

Leg med din hund

Vil du gerne gøre lidt mere end de daglige gåture, så kan du lege med din hund. Hvis du gør lidt ud af det, kan du sagtens få pulsen op af det. Find noget stærkt hundelegetøj, så du ikke skal tænke på, om det kan holde.

Find gerne to ens stykker legetøj med en god længde. Så kan du tage et stykke legetøj i hver hånd og lege med din hund. Begynd at bevæge det ene legetøj, og lad din hund tage fat i det. Leg lidt trækkeleg sammen. Det må gerne blive vildt. Når I har leget lidt, holder du legetøjet stille igen og begynder at bevæge det andet legetøj. Din hund skal gerne give slip på det første og tage fat i det andet i stedet for.

hunden

Med den her leg kan du holde gang i din hund og dig selv. Lav nogle skift, og lad legen blive vild. Leg ikke for længe ad gangen, så din hund bliver stresset, men få lige pulsen op. Så træner du også samtidig med din hund og lærer den, at den skal give slip på noget, som du holder stille.

Du må gerne lege trækkelege

Har du hørt historier om, at du aldrig må lege trækkelege med din hund, så kan du godt ignorere dem. Din hund tager ikke magten i hjemmet, fordi du leger nogle trækkelege. Og du må også gerne lade din hund ”vinde” en gang imellem. Det vil styrke dens selvtillid og give den mere lyst til at lege.

Det er en forældet opfattelse, at hunde prøver at tage magten i hjemmet. At man ikke må lege trækkeleg, fordi hunden så bliver dominant. Det passer ikke. Det er mange andre faktorer, der gør din hund klar over, at det er dig, der bestemmer. Blandt andet er der det, at du bestemmer, hvornår den får mad.

Er du i tvivl om, hvad du må og ikke må, så opsøg hjælp. Det er nemt at finde en hundetræningsekspert online, der kan give dig noget af den nyeste viden.