dd33

Hvis du synes, at det er toppen at sejle i kano eller kajak, så er det måske en idé for dig at få en oppustelig udgave af det lette transportmiddel. 

De fleste forbinder denne form for sejlads med sjov og hygge, men du kan bestemt også bruge sådan et let fartøj i forbindelse med sport og motion. Her kan du se mere om, hvor sjovt det er at sejle i en oppustelig kano eller kajak.

Kajak

Fordele ved et oppusteligt fartøj

Der er flere fordele forbundet med at have et fartøj, der er oppusteligt. Den helt indlysende fordel er, at det er meget lettere end et traditionelt fartøj. Det betyder, at det er væsentligt lettere at transportere. Det er også meget nemmere at opbevare, når du ikke bruger det.

Almindeligvis så kræver det et særligt stativ til at sætte på bilens tag, når du skal transportere en almindelig kano eller kajak. Det er tungt og bøvlet at få installeret fartøjet på bilens tag, og det er også ret tungt og besværligt at få det ned fra biltaget igen.

Når kajakken eller kanoen skal opbevares, kræver det plads og en form for stativ eller lignende at opbevare den på. 

De oppustelige kajakker vejer kun en brøkdel af de traditionelle, og når luften lukkes ud af dem, så fylder de ikke nær så meget. Det gør dem nemme at opbevare, når det ikke er sæson.

At sejle er sjov og effektiv motion

Du får brugt din krop på en helt speciel måde, når du ror eller padler. Det er særligt overkroppen, som bliver brugt, men du bruger også både benene og sædet, når du arbejder dig frem i vandet. Derfor er der tale om en ret effektiv træningsform.

Mange synes også, at det er ret hyggeligt at sejle. Du ligger der på vandet enten med dig selv eller sammen med en eller flere makkere. Der er noget helt særligt at bruge sin krop på den måde – helt i pagt med naturen.

Kanotur

Sejl ud på tur

Nogle foretrækker at tage en tur ud på vandet for at opleve fred og ro og for at være tæt på naturen. Andre tager ud på en tur, hvor de har telt og oppakning med til en eller flere overnatninger i det fri. 

Der er også nogle, der primært betragter en tur på vandet som en god og effektiv måde at motionere på. Så kan du få trænet og hygget dig ude i naturen på én gang.

Uanset hvad dit primære formål med at sejle er, så vil det være så meget lettere for dig, hvis du vælger et oppusteligt fartøj. Det er ikke tungt at bære på, og du kan motionere lige så fint i det som i et almindeligt. Det er på mange måder et smart fartøj.