dd33

Hvis du ikke har en topmadras på din seng, så er det seriøst med at investere i en nu. Rent ergonomisk er det godt for dig, og især hvis du har en af de billige boxmadrasser fra IKEA. Læs med her for at blive klogere på, hvordan du generelt også oplever maksimal komfort i soveværelset.

 

 1. Ovenlys er noget af det værste for dig

Med det sagt er ovenlys ikke slemt. Men der er intet værre end at vågne op til, at man bliver ramt af et ovenlys midt i ens groggy søvntilstand. For at opnå mere hygge og komfort i soveværelset kan det være en god idé at investere i små lamper. Hvis du er til en lidt eklektisk stilart, kan en lavalampe være fedt at have i soveværelset. Dette giver et roligt lys uden at irritere øjnene for meget, og så er det rart at kigge på. Desuden er det rarere at vågne til end et irriterende ovenlys, og på den måde skaber du mere hygge i soveværelset. Hvis du ikke er til det eklektiske look, kan en Himalayan saltstenslampe eller solopgangslampe måske være mere dig. Dette imiterer mere naturligt sollys.

 

 1. Planter er din bedste ven

Hvis der er noget, der er et must i soveværelset, så er det en masse planter. Planter bidrager til godt indeklima, og så er de bare virkelig flotte at se på. Derudover kan de med fordel mindske søvnighed, stress og ængstelighed, forbedre dit humør og er bare super gode for dit mentale og fysiske helbred. Så hvis du ikke allerede har anskaffet dig en masse planter til soveværelset, så er det bare med at tage i Plantorama eller Billig Blomst med det samme!

 

 1. Aromadiffuser bidrager til afslapning

En aromadiffuser er en lille maskine, som du kan putte diverse essentielle olier i, som den så diffuserer ud i rummet (hvilket navnet aromadiffuser også kommer af). Dette kan også kaldes aromaterapi, da de afslappende essentielle olier kan bidrage til mange gode ting for dig og dit helbred:

 

 • Det kan hjælpe på mental og fysisk afslapning efter en stressende dag
 • Du kan opleve bedre indeklima
 • Du får en dejlig duft i hjemmet
 • Dine ømme muskler kan løsnes op
 • Det kan sågar hjælpe på hovedpine

 

Som du kan læse, er der mange fordele ved at have en aromadiffuser i hjemmet. Der er også mange forskellige dufte, du kan vælge at putte i, og de hver især en effekt, som deres dufte udleder. Dufte som eksempelvis kamille, pebermynte, lavendel, eucalyptus og mange flere. Mulighederne er uendelige, og det er helt op til dig, hvilke dufte du bedst kan lide og vil have i soveværelset.

 

 1. En lækker topmadras

Hvis du sover på en almindelig boxmadras, oplever du formentligt ikke maksimal komfort. Godt for dig hvis du gør, men umiddelbart kunne det sikkert blive tusinde gange bedre med en god topmadras! Der findes mange forskellige derude; hårde, bløde, memory foam. Du kan prøve at tage i Jysk eller en anden møbel-/sengebutik og afprøve forskellige topmadrasser for at se, hvilken en der bedst passer til dig. Hvis du gerne vil være fri for turen ud og allerede ved, hvad du vil have, kan du også købe både bløde og faste topmadrasser her.

 

 1. Blødt sengetøj

Uhhh! Der er intet bedre efter en lang dag, end at tage et dejligt, langt og varmt bad, tage dit lækreste nattøj på og putte sig i sengen under nyvasket, blødt sengetøj. Hvis du kan genkende denne lækre følelse, så ved du udmærket, hvad der beskrives. Der findes meget lækkert sengetøj, man kan købe og bruge, men uld og satin kan altså bare noget. Hvilket også leder til det næste punkt.

 

 1. Stearin- og duftlys

Efter at have lagt sig i seng er det lækkert at tænde et par stearin- eller duftlys. Hvis du ikke er så meget til at anskaffe dig en aromadiffuser, så kan et kamille-duftlys altså også give nogenlunde den samme effekt. Det er flot at kigge på, det giver en hyggelig stemning, og så dufter det altså bare mega godt!

 

 1. Smid et hyggeligt tæppe over sengen

Det er simpelthen så hyggeligt med et stort uldtæppe på sengen. Det tilføjer hygge og et flot look, og så er det også dejligt at putte med! Hvis du skal være lidt extra, kan du også anskaffe dig et varmetæppe, sådan at du rigtigt kan hygge om aftenen med en varm dyne.

 

 1. Smid telefonen ud i stuen og anskaf dig et rigtigt vækkeur

Teknologi kan simpelthen være den største killer, når det gælder afslapning, hygge og ro til at falde i søvn. Hvis du vil have maksimal komfort i soveværelset, kan du lægge mobilen ud i stuen eller køkkenet og anskaffe dig et rigtigt analogt vækkeur. Tag i stedet en bog med ind, som du kan læse i, inden du skal sove. Det kan være du endelig kan få læst den produktivitetsbog, som du har villet læse så længe, frem for at ligge og scrolle aftenen lang. Dette forstyrrer øjnene og er desuden med til at gøre det mere besværligt at sove, fordi din hjerne forstyrres af det blå lys fra mobilen.

 

Denne artikel har bragt dig 8 tips og tricks til at opleve mere, og gerne maksimal, komfort i dit soveværelse. Ens soveværelse bliver (desværre) ikke automatisk ens hellige sted, hvor man kan slappe af – det skal man selv skabe. Og det kan du forhåbentlig nu!