dd33

Mange vil gerne have mere motion, og mange ville ønske at motion var lidt sjovere. Motion er utroligt sundt for kroppen, og det er derudover utroligt vigtigt for helbredet. Man skal gerne få pulsen op mindst én gang om dagen, men der findes mange måder, man kan træne og få motion på. 

Motion behøver derfor ikke at være kedeligt. I din egen have er der utallige muligheder for træning, og du behøver derfor heller ikke at betale for at være medlem af et fitnesscenter.

Gør praktisk arbejde til motion

Ved at gøre praktisk arbejde i haven til motion, slår du to fluer med ét smæk. Haven har ofte brug for en kærlig hånd, og dette er derfor en oplagt mulighed for at få rørt sig. Havearbejde kræver hårdt arbejde, men hvis du kombinerer det med motion, kan det måske blive lidt sjovere. 

Tag f.eks. en squat hver gang du fjerner noget ukrudt, eller hold din hækkeklipper i strakt arm. En hækkeklipper kan være ret tung, og du træner derfor arme samtidigt med, at du klipper hæk. Man får helt automatisk motion, når man laver havearbejde, og man behøver derfor ikke at sætte flere øvelser på. Men hvis man kunne tænke sig en udfordring, kan træningsøvelser også være med til at gøre havearbejdet sjovere. Kunne du tænke dig nogle flotte ensformige bede uden syn til for meget ukrudt, kan det også være en god ide at plante et bunddække. Læs mere om de forskellige typer af bunddække her

Liggestol i haven

Crossfit i haven

Hvis du gerne vil have hård og effektiv træning, som stadig er sjov og nem at gå til, kan hjemme crossfit være en god løsning. Crossfit er en træningsform, som bygger på både styrke- og konditionstræning, og du kan nemt lave crossfit derhjemme. 

Du skal bruge nogle forskellige vægte, men dette kan være alt fra fyldte vandflasker til rigtige træningsvægte afhængigt af, hvad du har mest lyst til. I haven er god plads til at lave et lille hjørne med redskaber, og du kan derfor nemt komme i gang med træningen. Der findes mange forskellige crossfitøvelser, og du kan derfor både få inspiration til øvelser på nettet, og derudover kan du også lave dine egne. Med træning i haven er det altid nemt at komme i gang. 

Motion-sport

Udstrækning og yoga 

Hvis motion er sjovt, er det også meget lettere at komme i gang og få trænet ofte. Ofte kan man blive meget øm efter træning, og det er derfor vigtigt at få strukket godt ud. Udstrækning er utroligt vigtigt, da gentagne øvelser mindsker musklernes fleksibilitet, og udstrækning gør derfor, at du kan bibeholde din smidighed.
Motion kan også blive kedeligt, hvis man hele tiden løber den samme tur eller laver de samme styrkeøvelser. Prøv derfor at variere dine motionsformer. 

Med varieret motion sikrer du også, at du får trænet hele kroppen, og at motionen bliver ved med at være sjovt. En af dine motionsformer kunne f.eks. også være yoga, der netop fokuserer på kroppens smidighed imens, man laver udholdende øvelser. Varieret motion sikrer derfor, at du både er stærk, smidig og har en god kondition.