dd33

Her opsummerer vi nogle almindelige spørgsmål og svar til dig som overvejer at investere i et gym, som skal bruges til træning derhjemme naturligvis.

Hvor meget plads har jeg brug for?

-Det afhænger af, hvad du skal træne. Hvis fokus er på træning med din egen kropsvægt og udstyr såsom en kettlebell og elastikker, vil 3-4 kvadratmeter være tilstrækkeligt. Mens hvis du skal investere i vægtstang, bænk og stand eller hjemmegymnastik og rack, anbefales det, at du har mindst 7-10 kvadratmeter.

Skal jeg på nogen måtte for at beskytte gulvet?

-Hvis du besluttede dig for at investere i et gym, ville det helt sikkert være en god idé at investere i en ordentlig gummimåtte, som dem du ser i gymnastiksalen. En 10 mm tyk måtte er normalt nok, men hvis du skal træne fx dødløft eller øvelser, hvor du drypper vægtstangen, vil vi anbefale at gå op til 30 mm måtten, da en tyndere måtte ikke vil beskytte gulvet tilstrækkeligt med sådanne hårde stød.

Hvilke træningsmaskiner skal jeg investere i?

Det afhænger selvfølgelig af, hvilken træningsform du kan lide. Det er helt klart, at det kan betale sig at betale lidt ekstra for en god maskine, især når det kommer til fitnessmaskiner som løbebånd, romaskiner og lignende. De er struktureret på en helt anden måde, når du kommer lidt op i pris, og de giver en bedre træningsoplevelse. Det koster lidt penge, men du får også en maskine, der mere eller mindre aldrig går i stykker eller generer.

Husk også at der ofte skal tilsluttes ekstra stikkontakt osv. til maskiner drevet på et, da kablerne ikke er langt nok – Så hvis du kender en god elektriker, så skal du tage kontakt til dem. Du må nemlig aldrig selv montere en ekstra stikkontakt

Her er udstyr som vi anbefaler til træning hjemme;

-Løbebånd
-Motionscykel
– Romaskine
– Crosstrainer
– Træningsbænk og træningsstativ

Hvilket mindre træningsudstyr passer godt i et gym derhjemme?

Udstyr som eksempelvis kettlebells, håndvægte og en yoga bold er en god start. Fordelen ved disse værktøjer er, at du får meget udstyr for pengene og kan variere din træning. Det øger også motivationen og giver dig mulighed for at udfordre dig selv.