dd33

Der er mange måder at træne på, og det behøver ikke nødvendigvis være noget, der hverken er kedeligt, besværligt eller svært at se resultater af. Ved at træne med en crosstrainer får man resultater på flere dele af kroppen samtidig med, at det ikke er nogle svære og indviklede øvelser, man skal rode sig ud i.

Hvad får du med købet af en crosstrainer?

mand med stærke arme

En crosstrainer er en blanding af løbebånd, stepmaskine og kondicykel. Med denne sørger man for resultater i både overkroppen og benene, samt at den hjælper på konditionen.

Faktisk har denne hybrid af en træningsmaskine faktisk fungeret så godt, at der er blevet solgt flere af denne til henholdsvis privaten og erhverv, end der er blevet solgt løbebånd og romaskiner tilsammen.

Maskinen er attraktiv af mange årsager. Det er både fordi, at den ikke er for indviklet i fremgangsmåde, men også fordi den findes i mange prisklasser og varianter. Denne variation har ført til, at viften af kunder er bredere.

Crosstrainere hjælper til at øge forbrændingen, på denne måde kan det at motionere med en crosstrainer altså føre til nemt vægttab. Det er en sjov og nem måde at motionere på. Det er især en fordel, hvis man er en af de personer, der skal tvinge sig selv ned i fitnesscenteret og egentlig ikke er meget for, at der er andre mennesker, der kan se dig. Det er ikke altid et smukt scenarie, når man træner.

Crosstrainer bedst i test

Trods at crosstrainers kan fås ned til under 4000 kroner, skal man være opmærksom – kvalitet og pris kan sagtens hænge sammen. Derfor skal man tage i overvejelse, om det virkelig kan betale sig at spare penge, men dog risikere, at maskinen ikke holder så længe som en lidt dyrere model ville. Derfor er det ikke nødvendigvis en crosstrainer, der er billig, der er bedst.

Der findes mange forskellige sider, der har lavet anmeldelser af forskellige typer af crosstrainere. Her kan du læse om den bedste crosstrainer baseret på crosstrainer test både i brug og til prisen. Dog kan det selvfølgelig være forskelligt hvilken maskine, der passer bedst til dig alt efter, hvad dit budget er.

Video: få flere råd til køb af crosstrainers

Hvordan bruger man maskinen rigtigt?

Selvom det ikke er alt for indviklet at bruge crosstrainer-maskinen, gør det alligevel ikke noget at være helt på den sikre side. Med den rigtige fremgangsmåde er det nemmere at få et mere effektivt og flot resultat hurtigere. Når man ser resultater, bliver man motiveret, og dette fører til, at man har lyst til at fortsætte.

Hvis du er i tvivl om, hvordan en crosstrainer skal bruges, kan du finde en artikel fra Iform.dk, der beskriver det temmelig præcist. Den kan du læse ved at klikke her.

Tips til at bruge crosstraineren mere effektivt

fit kvinde efter crosstraining

  1. Husk at bruge armene.

En af de helt store grunde til at crosstraineren er så effektiv er fordi, man både får gang i arme og ben. Men det er nemt at komme til at slappe for meget af i armene. Hvis dette er tilfældet, mister du altså meget af effekten. Hvis der er gang i både arme og ben, fordeler man træningen og får dermed også gang i flere muskelgrupper samtidig med at pulsen øges nemmere.

  1. Stå ordentligt på maskinen.

Mange træner på crosstraineren, imens de er i gang med noget andet. Hvis ikke du fokuserer, risikerer du at falde lidt sammen i kroppen. Med den sammenfaldne kropsholdning fjernes vægten fra benene, og endnu engang falder effekten.

  1. Lav hellere store bevægelser.

Det er bedre for muskelgrupperne, hvis du laver store og lange bevægelser med crosstraineren. På denne måde kan de arbejde fuldt ud og kan udvikle og forme sig pænere, end hvis du laver små og korte bevægelser. Med lange bevægelser syrer man heller ikke lige så let til, og man kan derfor fortsætte længere, end man ellers ville have kunnet. Der er altså mange fordele og hente på denne måde.

  1. Fokusér.

Med en crosstrainer er det nemt at stå og lavet noget andet imens. Man kan derfor nemt forglemme, at man skal anstrenge sig en anelse for at få det bedste resultat ud af ens træning – ellers er der jo ingen idé i at gøre det. Undgå derfor at sætte maskinen på en så lav indstilling at du ikke bliver forpustet. Hvis du oplever, at du på en indstilling på maskinen ikke anstrenger dig, får pulsen op eller bliver forpustet så sæt den et par niveauer op.

  1. Skift niveau igennem træningen.

Intervaltræning er en rigtig fin idé – i hvert fald noget bedre end at tage hele træningen på et enkelt niveau. Start på ét niveau indtil du føler dig opvarmet og derefter sætte det op efter behov. Gå efter at nå det niveau hvor du ikke selv føler, at du ville kunne gå et niveau op og samtidig bevæge armene og benene i et fornuftigt og relativt hurtigt niveau.

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan er det bedst at bruge crosstrainernen, hvis man ønsker vægttab?

  • Hvis man ønsker vægttab, er det en god idé at gøre som nævnt ovenfor. At nå den højest mulige belastning uden det er umuligt for dig at bevæge dine arme og ben i et relativt hurtigt tempo. Dog kan det komme til fordel at kombinere crosstrainer, løbebånd og styrketræning. Det er en rigtig god idé at dyrke motion, der er fedtforbrændende samtidig med, at man dyrker motion, der opbygger muskler. Det er på denne måde, du når det flotteste resultat.

Kan det betale sig at træne baglæns på crosstraineren?

  • Hvis du kan koordinere baglæns træning, kan det være fornuftigt. Det er godt at variere ens træning. Med denne variation øger du også mængden af muskelgrupper, der trænes. Ovenikøbet træner man også hjernen en anelse på denne måde. Det er nemlig også en øvelse i koordination.

Fordele og ulemper?

  • For dem med løbeproblemer er crosstraineren en rigtig god maskine. Den skåner nemlig knæene meget. Dog kan man komme til at hygge sig med denne maskine, hvilket er en af ulemperne ved den.