dd33

Dette indhold er sponsoreret

Padel er en sport, der stammer fra Mexico og er en blanding af tennis og squash. Der skal være fire personer til et spil, to på hver side af nettet. Padel blev introduceret i Danmark i begyndelsen af 2000-tallet, og særligt de seneste år har sporten vundet stort indpas blandt danskerne.

Padel kan spilles i alle aldre, og det kræver ikke særlig meget udstyr for at komme i gang. Det vigtigste du skal bruge er et godt padel bat – og så er du godt på vej.

Hvordan vælger man den rigtige padel bat?

Når du skal vælge det rigtige padel bat, kan du med fordel læse en padel bat guide, der giver dig alle de relevante informationer. For det første skal du overveje længden og bredden på battet. Et bredt bat giver dig bedre kontrol over bolden, men den giver samtidig også mindre power. En smal bat giver derimod mere power til dine slag, men du har ikke helt samme kontrol som med en bred bat. Dette afhænger derfor af din personlige præference.

Når du har fundet ud af størrelsen på dit padel bat, så skal du overveje materialet. De fleste padel bats er lavet af enten carbon eller glasfiber – hvilket typisk giver den bedste balance mellem vægt, styrke og fleksibilitet. Carbon paddle bats vejer typisk lidt mindre end glasfiber paddle bats, men de er ofte dyrere end glasfiber bats.

Det er vigtigt med et godt bat

Padel er ikke kun forbeholdt de professionelle – alle kan være med. Det kræver dog et godt udstyr at spille padel, herunder et godt bat. Det er vigtigt at overveje, hvilken spillestil, man har, når man skal vælge sit bat. Dette skyldes at de forskellige bats er designet til at understøtte forskellige stilarter. Der er altså stor forskel på de forskellige bats – både i form, materiale og pris. Har du behov for at lære din egen spillestil at kende, kan du til en start afprøve nogle bats i din lokale padel-hal.

Derfor er padeltennis blevet så populært

Padeltennis er blevet meget populært i de senere år, især i Spanien og Sydamerika, men også i Danmark. I Spanien alene er der over 1 million padeltennisspillere. Padeltennis er let at lære, men alligevel svært at mestre. Det kræver god teknik og finmotorik at slå en padeltennisbold ordentligt, og det gør spillet ret udfordrende – selv for professionelle spillere.

Padeltennis kan spilles af alle aldersgrupper, og man behøver ikke at være super fit for at kunne spille det. Dette er en af de vigtigste grunde til, at denne sport er belvet så populær – også i Danmark.