dd33

I en travl hverdag med job, karriere, børn og familie kan det det nogle gange være svært at finde tid til at få motioneret. Det er ofte en ting der nedprioriteres, selvom de fleste ved at træning er godt for både krop og sind. Nedenfor kan du læse mere og blive klogere på hvordan arbejde og motion kan kombineres og tilrettelægges så det ikke nedprioriteres.

Træning er sundt for kroppen

Det er paradoksalt at træning og motion nedprioriteres i en travl hverdag. Vi vil gerne leve længe og være friske til rigtig mange år på arbejdsmarkedet. Dette kræver at man holder krop og sind ved lige og får trænet og motioneret for at holde sig frisk og sund. Uanset om du har et fysisk krævende arbejde eller sidder på kontor hele dagen, er træning og motion vigtigt. Det handler i bund og grund om at have en stærk krop der kan holde til det man laver på lang sigt. Derudover er det godt for dit velvære.

selvstændig

Træn indimellem arbejdet

Optimalt set bør man træne indimellem arbejdet. Dette for at få et afbræk i din arbejdsstillinger. Derudover for at få et pusterum fra arbejdet og vende tilbage med fornyet energi. Det er dog ikke altid det kan lade sig gøre, men hvis det kan skal man gøre det. Det kan fx være en god idé at arbejde hjemmefra hvis muligt indimellem, med et godt indrettet kontor med fx planke skrivebord, som du både sidder ergonomisk godt ved og som også designmæssigt er flot at se på. Derudover tilstrækkeligt med kontorartikler. Herfra kan du nemt veksle mellem at arbejde og træne.

Strukturer din hverdag med arbejde og motion

Uanset om du kan træne under arbejdet eller ej, er det vigtigt at få struktureret og planlagt din hverdag, så træningen bliver prioriteret og dermed kombineret med arbejdet. Bestem dig for hvor ofte du vil træne og hvilken form for træning og motion det skal være. Herefter kan du skemalægge det, så det kommer til at passe ind i din hverdag og dit familieliv. Struktur gør det nemmere og mere overskueligt at prioritere din tid.