dd33

Har dit barn snart rundet sit første år? Eller måske du er gæst til en 1-års fødselsdag og i den anledning selvfølgelig skal have fundet en gave til barnet

I så fald er du landet på den rette side. Vi vil nemlig komme med nogle gode ideer og inspiration til gaver til barnets første fødselsdag – både spændende og lærerige gaver, der kan udvikle barnets sanser og generelt styrke barnets motoriske udvikling. Børn har ikke brug for motion på samme måde som voksne, da de får motion gennem leg og fokuserer mere på motorisk og sansemæssig udvikling.

Den første fødselsdag er helt speciel

Blødt legeområde til barnet

For det 1-årige barn er gulvet den store legeplads. Et godt bud på en smart gave kunne være et skumgulv lavet ud af store puslespilsbrikker. Disse findes både med tal, bogstaver og søde og sjove figurer. Med det har barnet for det første et dejlig blødt underlag at tumle og lege på, men barnet skal også øve finmotorikken ved at få brikkerne klikket rigtigt sammen og få figurerne til at passe ind i de rigtige huller. Samtidig er det en god måde at øve tal eller dyrenavne på.

Den lille kok med eget legekøkken og legemad

Det 1-årige barn er også så småt begyndt at efterligne mor og far. Et lille legekøkken kunne derfor også være en god mulighed. Her kan barnet lege, at det laver mad, vasker op og bager kage. Det er med til at udvikle barnets indlevelsesevne. 

Der findes rigtig meget forskelligt legemad, indkøbskurve og alt, hvad der ellers hører til i et rigtigt køkken.

Praktiske gaver i børnenes ånd

Vil du gerne give barnet noget praktisk, men som barnet samtidig synes er fedt, så kan du gå efter noget børneservice med kendte tegnefilmsfigurer på eller lignende, som barnet er stor fan af. 

Du kan næsten få flettet en hvilken som helst praktisk gave ind, som bliver modtaget med begejstring, så længe den er forklædt med seje figurer. Det kunne også være tøj, en taske eller lignende. 

Kunsten at finde den perfekte gave

Styrk motorikken med klodser og puslespil

Duplo klodser er også et sikkert hit for både piger og drenge. Disse er rigtig gode til at styrke barnets forståelse med at kombinere ting og udvikle motorikken. I samme boldgade er træpuslespil med kendte figurer som Kaj og Andrea eller søde bondegårdsdyr. Her skal barnet lære at se sammenhængen mellem brikkerne og hullerne i brættet, og oven i købet lære at rotere dem, så de passer ind. Det er en perfekt måde at kombinere læring og sjov leg.

Tryghedsskabende tøjdyr og stemningsskabende lamper

Søde bamser er næsten altid et sikkert hit. Der findes så mange bløde og vamsede bamser, som barnet kan lege med om dagen og putte med og finde tryghed med om natten. Især bløde bamser som Jellycat eller hæklede bamser fra Liewood er meget populære for tiden. Du kan også vælge at købe en sød natlampe med dæmpet lys, der kan gøre puttetiden hyggelig.