dd33

Motion skal være fedt og sundt og sjovt. Gerne det hele på en gang. Men hvordan brænder man kalorier af i en travl uge uden at det bliver kedeligt? Der er rigtig mange måder at få bevæget sig i løbet af dagen, uden at det behøver at føles som en sur pligt. Det vigtige er her, at man fokuserer på at have det godt imedens. Hvis man husker hvorfor man motionerer, kan det være motivation i sig selv.

Lyt til din krops signaler

Hvordan føles det i kroppen i de perioder, hvor du ikke får rørt dig så meget? Og hvordan føles det, når du gør? De fleste vil sige ja til at man føler sig lettere og bedre tilpas i kroppen, når man dyrker motion, end når man ikke gør. Så det gælder mest bare om at holde den gode vane ved lige.

Tænk over hvad du gør i løbet af en dag, og her kan du bide mærke i de helt dagligdags ting. F.eks. den helt klassiske med at tage trapperne i stedet for elevatoren, eller at tage cyklen i stedet for bilen. Begge dele kan i løbet af kort tid, give dig øget følelse af velvære, og gøre at du får lyst til mere af det gode.

Husk også at motionere i løbet af arbejdsdagen

sundhed motion

En god måde at få rørt sig i løbet af dagen er, at gøre det til en sport at få øje på mulighederne for bevægelse. Og hele tiden med det for øje, at det altid betaler sig i form af øget velvære i kroppen. Sæt evt en alarm på din mobil, og lav simple øvelser i løbet af din arbejdsdag.

Det behøver ikke at være kompliceret eller tage lang tid. Men det vil hurtig betale sig, ved at du får fornyet energi og kommer bedre igennem dagen. Du kan f.eks. finde inspiration på nettet til gode øvelser, der ikke kræver særligt udstyr.

Gør livet til en leg

En af de vigtigste ting, når du dyrker motion, er faktisk også at have det sjovt imedens. Sig ja, når børnene spørger om du vil være med til at sjippe, spille fodbold eller løbe om kap. Eller lav mad sammen, find f.eks. sunde og lækre opskrifter på vildmedmad.

Spørg en god ven eller veninde, om at lave en aftale om at gå eller løbe sammen et par gange om ugen. Sæt en god plade over og dans fjollet og vildt i stuen. Du har det garanteret godt i kroppen bagefter! Når du beslutter dig til at gøre noget for din krop, og tager et skridt ad gangen, vil resultaterne komme før du ved af det.

mad_kost_sundhed