dd33

Når man nu skal i gang med at motionere og tage i fitness, så er det en god ide at have noget på sig, som måler dit aktivitetsniveau. Det kan der være mange grunde til, hvorfor det lige er smart, og hvorfor det kunne være en god ide for dig at få dig sådan et. Dog findes der mange aktivitetsure, så læs her hvilke overvejelser du skal have, inden du finder dig et aktivitetsur.

Hvad er et aktivitetsur, og hvad er det godt for?

Det siger måske sig selv, men et aktivitetsur er bare et ur, som måler din aktivitet. De kan også kaldes aktivitetsmålere eller fitness trackere. Den vil altså måle alt den aktivitet, du foretager dig, lige fra at gå 20 meter, til at en løbetur på 15km.

Træner du meget i et fitnesscenter, så kan det være en rigtig god ide at have sådan en måler. Det kan være meget brugbart at vide, hvor aktiv du egentlig er i den tidsperiode, hvor du er i træningscentret. Så hvis du oplever, at du bare ingen resultater får, så kan det være fordi, du simpelthen ikke er aktiv nok, når du så er ude og træne. Og det kan du jo kun finde ud af, ved at måle din aktivitet, som man jo netop kan med aktivitetsuret.

Der er selvfølgelig også mange forskellige slags af de her ure. Det handler jo om at vælge en, som passer til ens egne behov. Der er jo ingen grund til at købe en med en masse funktioner, hvis du ikke kommer til at bruge alle funktionerne alligevel. Derfor skal du, inden du vælger en aktivitetsmåler, grundigt overveje, hvad du egentlig skal bruge den til.

Det skal du overveje

Eftersom hvert ur, eller hver måler, har forskellige funktioner, så skal du overveje, hvilke funktioner du godt kunne tænke dig at bruge, både som det ser ud lige nu, men muligvis også i fremtiden. Mange af de her målere, især de dyrere af dem, vil have en app. Den her app, laver for det meste et overblik over dit aktivitetsniveau og de andre ting, den nu også kan. Det er altså bare lidt nemmere med en app, da det giver et lidt bedre overblik.

Så er det visse funktioner som du altid kan regne med de har, i hvert fald nogenlunde. Det kunne for eksempel være en skridttæller, og noget der viser, hvor langt du har gået. Så er spørgsmålet bare, hvor meget mere vil du have? Skal den også måle noget andet, skal den måle puls, skal den være vandtæt, skal den kunne regne ud, hvor mange kalorier du har brændt? Det er op til dig, hvad du synes er nødvendigt. Du kan altid læse lidt rundt omkring om de forskellige målere, og så på den måde finde den helt rette.

En anden funktion de kan have, som du måske ikke havde med i dine overvejelser, er en søvnmåler. Et ur, der kan måle din søvn altså, hvor lang tid du sov, hvor dybt du sov, om du sov uafbrudt osv. Søvn er vigtigt, når det kommer til at være sund generelt, og uden en god søvn, er der ikke meget energi at gøre godt med. Så det kan være en funktion, du ville kunne få meget brug af. Det er nemlig vigtigt med en god soverutine.

Aktivitetsmåler kan være med til at øge motivationen

Du har måske længe været i gang med at træne, uden overhovedet at have nogen ide om, hvor meget energi osv. du rent faktisk bruger på det. Det at få en måler, som lige pludselig kan vise dig, hvor meget du egentlig får lavet, kan være rigtig motiverende. På samme måde kan du også holde fast i dig selv, når du kan se, du bare ikke får lavet nok. Du vil på samme måde finde ud af, hvor meget gas du egentlig kan give, og vil derfor også sætte barren højt, når du er i gang med træningen.

Selvfølgelig er det altid motiverende at se hele dit forløb foran dig. Derfor er de her apps, der medfølger til målerne rimelig smarte. De er med til at huske dig på, hvor langt du er kommet, og hvor hårdt du har kæmpet. Du vil også altid kunne se din kondition og styrke gradvis blive bedre og bedre, og det er bare en fantastisk følelse. Lige pludselig kan du meget mere end du kunne før, og det er sådan du bliver bedre og bedre. Motivationen er en kæmpe faktor, når det kommer til at træne, så et aktivitetsur kan muligvis godt hjælpe dig, hvis motivationen er lidt lav i øjeblikket. Og hvis ikke, så er det stadig en smart ting at have, så du kan holde øje med dig selv, din træning og din sundhed.