dd33

Overvejer du at købe en hund, og at denne hund skal være en schæferhund? Schæferhunden er en meget velkendt hunderace og bliver ofte brugt som politihund. Den kan dog også være en vellidt familiehund. Som med enhver anden hund er der nogle ting, man bør vide, før man foretager den endelige beslutning om at købe den. Vi vil her tage et kort kig på nogle af detaljerne.

Schæferhundens udseende

Typisk er dens hoved kileformet med en lang snude og har ører, der står lige op. Den mest almindelige farve for schæferhunde er sort og gyldenbrun, hvor den er sort ned langs ryggen og på hovedet. Der findes dog også schæferhunde, vis pels er fuldstændigt sort, og dem vis brune del af pelsen er mere sandfarvet eller tæt på at være sølv.

Schæferhund der gør

Hvor stor er en schæferhund?

Rent højdemæssigt kan schæferhunde ofte betegnes som høje. De er også relativt slanke. Når en schæferhund er fuldvoksen, er den typisk mellem 55 og 65 cm høje målt ved skulderen og kan veje noget mellem 22 og 40 kg. Størrelsen kan variere, men ofte set som en stor hund.

Dedikeret træning nødvendig for at holde temperament i styr

Hundeejeren har stor indflydelse på, hvor meget temperament hunden har. Hvis den er trænet rigtigt, kan man minimere dens temperament, men vær opmærksom på, at dette kræver en stor indsats. Opdragelsen skal ske fra første dag, og hvis man ønsker, at schæferhunden skal kunne være rundt mennesker uden at miste sit temperament, bør man udsætte den for nogle nye hele tiden. Træningen slutter ikke efter den første periode, for man bør vedvarende udsætte den for nye mennesker, steder og oplevelser for at holde dens lave temperament ved lige. Gør man ikke det, vil den naturligt være mistænksom ved nye mennesker og føle sig utilpas i sociale situationer. Føler den sig truet, vil den ofte prøve på at beskytte sin flok, selvom det måske ikke er det, du ønsker i den situation. Omvendt er den meget kærlig over for dem, den anser for at være sin flok (typisk din familie). Disse karakteristika medvirker til, at den kan være en god beskytter.

Løbende schæferhund

Schæferhundens store behov for motion

Schæferhunde kræver meget mere motion end den gennemsnitlige hund, da den har et højt energiniveau. Derfor bør man gå ture med den flere gange dagligt, så hvis man ikke har overskud til dette, bør man ikke have en schæferhund. Den er dog også en meget intelligent hund og behøver også at træne sin hjerne lige så vel som sine muskler. Deraf følger, at det ville være bedst, hvis man kunne indhegne et udeareal, som den kunne løbe rundt inden for og lege med hundelegetøj.