dd33

I disse dage, hvor vejret står højt og flot og skolen skinner, så er det endnu svære end normalt at slæbe sig ned i motionscentret. Hvem har lyst til at stå og indånde den svedige lugt af andre folk der træner, når solen kalder på én udenfor og luften er fyldt med fuglesang?

Bare fordi det er blevet varmt behøver du ikke at gå på kompromis med sundheden. Tag en pause fra motionscentret og smut udenfor i naturen og rør dig lidt.

Pige

Bring motionen ind i din hverdag 

Når vejret står højt, så har vi ikke lyst til at være indenfor og det behøver vi heller ikke. Lav i stedet nogle gode aftaler med veninder eller tage en tur afsted ud i det blå sammen med familien – men gør det på en sund måde.

Har du for eksempel aftalt at mødes med vennerne på stranden så tag da cyklen derhen. På den måde får du dig en god cykeltur og kan bedre tillade dig den is, du skal til at spise. Eller hvis du er rigtig frisk så tag løbeskoene på, tingene i en rygsæk og kom afsted.

Hvis du en doven søndag vil en tur ud med børnene så lad bilen stå hjemme og hop en tur på cyklerne i stedet for. Børnene har skam kun godt af at få brændt noget krudt af og det gør dem sikkert mere tilregnelig senere på aftenen, når det bliver sengetid.

Der er masser af måder at bringe mere motion ind i sin hverdag i disse måneder, hvor man heller vil være udenfor end indenfor. Det handler bare om lige at tænke sig om en ekstra gang.

cykeltur

Tag på ferie i det fri

Hvis du er rigtig frisk på at opleve naturen denne varme sommer, så kan du jo droppe turen sydpå og i stedet lede efter gode naturoplevelser. Lange vandretur og ’overlevelsesrejser’ kan være noget så fornøjelige og en hel anden oplevelse, end hvad du tidligere har haft.

Hvis du savner naturen i din hverdag, så er din fritid eller sommerferie et oplagt tidspunkt at få indhentet det forsømte. Ved tage ud i det blå og for eksempel bo i telt i et par dage, så får du virkelig mulighed for at få naturen helt under huden og kommer tættere på vores smukke klode.