dd33

Hvis du har prøvet at skyde til måls efter en tom dåse, en skydeskive eller en bjørn i en tivoli-bod, så har du nok oplevet den glæde og spænding, det kan give. For det er nemlig ret sjovt at skyde med enten en luftpistol eller et luftgevær.

Det er motion på den sjove måde, og det kan sagtens sætte din puls i vejret. Måske har du skudt før, måske er det en hel ny verden for dig. I så fald er der nogle forhold, du lige skal sætte dig ind i.

luftgevær

Hvad er reglerne i forhold til luftvåben?

Ifølge våbenloven så betyder det meget, hvor stor en kaliber et våben har. Drejer det sig om et luftvåben med en kaliber på maks. 4.5, så er reglerne mindre skrappe, end hvis det er et våben med en større kaliber.

Det er typisk et 4.5 luftvåben, som bruges til at skyde til måls med. Du skal være fyldt 18 år for at købe, opbevare og bruge et luftvåben med en kaliber på 4.5. Desuden må du kun bruge det enten på en skydebane, på din egen matrikel eller i en bod i for eksempel et tivoli. Våbnet må ikke bruges til at skyde efter dyr eller mennesker.

I forhold til et luftvåben med en større kaliber, så kræver det jagttegn eller en anden form for officiel tilladelse.

Når det lovmæssige er på plads, så er der mange gode timers leg/sport i sådan et luftvåben.

skydeskive

Hvilke luftgeværer findes der?

Der findes mange flotte luftvåben. Der er mange fede modeller, som har en kaliber på 4.5. Det er derfor nemt at finde nogle våben, som ikke kræver tilladelse til at købe og bruge. Her på https://www.luftgevaeret.dk/ kan du for eksempel finde en masse flotte luftgeværer. 

Du vil også finde god information om reglerne i forhold til luftvåben og om, hvordan sådan nogle våben fungerer og bør bruges. Sæt dig grundigt ind i forholdende, hvis du ikke har den store erfaring endnu. Har du det, så kan du få genopfrisket noget data.

Find det luftgevær, som passer godt til dit erfaringsniveau og din smag. Udvalget er ret stort, så du kan med fordel sondere markedet lidt, inden du vælger dit våben.