dd33

Der er tradition for, at barnets forældre giver dagplejemoren en gave, når barnet kommer til den tid, hvor det skal videre og over i børnehaven. Det er en helt speciel gave, da den er enden på en fase i jeres og i jeres barns liv. 

Det er med denne gave, I siger tak for den tid, som barnet har tilbragt hos dagplejemoren. Det er en måde at vise, at man sætter pris på den omsorg, som dagplejemoren har ydet over for ens barn, for de smil, hun har frembragt på barnets læber og de ting, hun har lært barnet. 

Da det er en så betydningsfuld gave, kan det være svært at vælge det helt rigtige. Få inspiration i denne artikel.

En fin gave

Hvor mange penge skal du bruge på afskedsgaven?

Der er ikke et bestemt beløb, som det er kutymen at give for. Det afhænger helt af jeres økonomi samt hvor stor en gave I synes, hun skal have. De fleste giver dog en gave på et par hundrede til omkring 500 kroner. 

Det er ikke beløbet i sig selv, der sender signal om, hvor glad I har været for hendes arbejde, men mere de tanker, som I har lagt bag købet af gaven, når dagplejemoren skal forkæles lidt. Lad derfor være med at bruge en masse penge bare for at gøre det. Prøv i stedet at tænke over, hvad hun vil kunne blive glad for.

Blomsterbuket

Gaverne kan inddeles i forskellige kategorier

  • Træningsudstyr eller gavekort til fitnesscenteret
  • Den nemme gave
  • Den søde gave
  • Den mindeværdige gave
  • Den alsidige gave
  • Den praktiske gave

Med lange dage med børn, så kan det være rart at dyrke noget sjovt motion. I kan enten give hende et gavekort til fitnesscenteret, hvor hun kan komme ned og dyrke noget sjovt zumba, eller I kan give hende noget træningsudstyr, som hun kan hygge sig med derhjemme.

Er I helt på bar bund, så kan I altid købe et gavekort til hende. Det kan eksempelvis være til en tøjbutik eller til en butik, der sælger nogle hobbyting, som hun går op i. Med et gavekort har du overstået gaveindkøbet hurtigt, og de fleste kan godt bruge et gavekort. Det er dog ikke en særlig personlig gave. 

Den søde gave kan eksempelvis være en plakat med en sød tekst. Det kan være et godt citat eller et citat omkring dagplejemødres del i børnenes liv. Det kan også være en sød pyntefigur.

Den mindeværdige gave kunne være et lille fotoalbum eller noget, som barnet har været med til at lave.

Den alsidige gave kunne eksempelvis være en gavekurv. Dette ser flot ud, og så kan de fleste godt bruge noget lækkert guf og god vin samt noget personlig pleje eller lignende. 

Det er også muligt at give en praktisk gave. Måske noget til køkkenet eller noget, som hun kan få glæde af sammen med de kommende dagplejebørn. Og så kan alle gaver lige toppes med en flot buket blomster.